Puck Awards 2000

Fra Puckwiki
Hopp til: navigasjon, søk

Taler

Så var det endelig klart for Puck Awards 2000! Med kløkt, humor og intellekt ledet kveldens toastmaster Pål Bakken deltagerne gjennom arrangementet og skjenket samtidig raust av sin livserfaring gjennom historier fra storviltjakt i Afrika og den spanske borgerkrigen.
Ved slutten av første runde servering ble tander bordhockey- poesi resitert av Espen Selbæk. Deretter var det klart for kveldens første tale ved NBAs formann Terje Julusmoen (bildet). Årets tale la særlig vekt på natur og miljø og vår felles arv og framtid.
13 staute bordhockeyspillere var benket ved årets Puck Awards. Neste år blir det langt flere. Her under Terje Julusmoens tale.
Nok et bilde fra middagen under Julusmoens tale.
Hederspuck

39 personer hadde stemt i årets Puck Awards. I tillegg var det avgitt 6 stemmer som ikke talte med. Brukbart engasjement, definitivt en bra start for en nystartet pristradisjon, og et godt grunnlag for å få verdige vinnere! Prisen for Årets Hederspuck 2000 var det en riktig god og gammel hedersmann som skulle dele ut, nemlig tidligere formann og ildsjel gjennom mange år, Ulf Grefsgaard.
Svein F. Hestvaag ble som en av 6 nominert til prisen Årets Hederspuck 2000 med følgende begrunnelse: <<Dette kraftsenteret av et menneske gjør seg sterkt gjeldende i miljøet, blant annet ved å arrangere gode og helhetlige turneringer. Dessuten markedsfører han sporten på en unik måte gjennom verdens første bordhockeyroman, og har også skrevet kronikker i lokale aviser om bordhockey. Hestvaag er hovedmannen å takke for de flotte landslagsdraktene.>> Og de norske bordhockeyspillerne hadde talt: Hestvaag er Årets Hederspuck!
Hestvaag kunne ta imot hyllesten fra det norske folk.
Ai ai ai - så glad vi ble! Dette er ekte bordhockeylykke!
Bankettmåltid

Til middag ble det servert en bedre Jambalaya, et velsmakende cajun-måltid fra Louisiana, ypperlig tilberedt av kveldens kjøkkensjef. Her var det også forberedt en liten overraskelse til gjestene; Hvem ville finne pucken i gryta? Den heldige vinner ble tilslutt Jim Nordli. Se hvordan han lyser av glede!
Avslapning etter middagen. Fra venstre Øyvind Hansen (A2FPK), Geir Tonny Brovold (A2FPK) og Svein F Hestvaag (Blackliners). Sistnevnte tydelig fornøyd!
A2FPK er kanskje vel så beryktet for sin kjærlighet til vin som sin kjærlighet til gode senterfinter. Her er de over på kveldens dessertvin.
Åpen klasse

Glem Take That, glem A1! Norsk bordhockey har fått sitt eget boyband! Fra venstre: Øyvind Eggen (Trondheim BHK) Svein F Hestvaag (Blackliners), og Øyvind Hansen (A2FPK).
Svein F. Hestvaag hadde æren av å dele ut prisen i Årets Puck 2000 - Åpen Klasse. Også her var det 6 nominerte. Om vi bare kunne få opp den konvolutten...
Der ja! Og vinneren er... skal vi se...
Årets Puck 2000 - Åpen Klasse er: Tønsbergs store sønn - Kenneth Hansen!
Kenneth Hansen ble opprinnelig nominert av juryen med følgende begrunnelse: <<Nomineres for <<bordhockeyskinna>>, en Reodor Felgen aktig oppfinnelse anvendt på Tønsberg Open. Man fester en metallskinne ala sånn som gardiner henger i. Denne har sterk tape på undersiden så den sitter på bordet. Her kan man bare <<tre innpå>> spillet - og vips bye bye all dobbeltsidig tape.>> Dette ga alstå flest stemmer blant de 6 nominerte i Åpen Klasse. Gratulerer!
Kenneth Hansen var ikke selv tilstede men aksepterte prisen pr telefon fra Tønsberg, her godt assistert av Dag Roar Nilsen (Terra Spiff). Et syngende publikum ble tilslutt enig i at det ikke fantes mer enn 5 Kenneth Hansen, noe som i ettertid er rettet til 140 med hjelp av Statistisk Sentralbyrå.Sportspucken

Her har vi dessverre ingen bilder. A2FPKs Jim Nordli fikk gleden av å åpne konvolutten i denne klassen. Jim Nordli ble lang i maska og man ante et kupp ala Black Debbath i spellemannsprisen når vinneren ble lest opp fra lappen i konvolutten: Sverre Brandhaug! - til 4 trønderes elleville jubel (Julusmoen inkludert). Dette måtte jo selvsagt være en forveksling med vinnerkonvoluttene i en annen prisutdeling, og man frykter nå at man kan få seg en bordhockeypreget overraskelse under Kniksen-prisen 2001... Lappen med den rette vinneren kom raskt til rette, og vinneren av Årets Sportspuck 2000 er: Tore Lie fra Sankthanshaugen Blues! Vi leser fra jury-nominasjonen:

<<Også dette året vant Tore Lie Norgesmesterskapet, og har nå totalt 6 NM-gull ! Troner suverent på toppen av den norske rankinglista. 3 seire på 5 forsøk i 2000, med 3.plass som dårligste resultat.>>

Gratulerer!

Quiz

Etter middag og kaffe var det duket for kveldens pub-quiz. Deltagerne ble delt inn i lag, og skulle teste sine kunnskaper gjennom 15 spørsmål.
Avbildet er vinnerlaget, bestående av (fra venstre): Jon Alexander Lysgaard (Østkanten Black Stars), Espen Selbæk (Trondheim BHK), Dag Roar Nilsen (Terra Spiff) og Øyvind Eggen (Trondheim BHK).


Det måtte et ekstraspørsmål til for å skille vinnerlaget fra et godt andrelag, A2FPK. Vinnerne imponerte særlig i spørsmålet "Nevn alle amerikanske stater som grenser mot Atlanterhavet", der de prikket inn alle 5. Andrelaget imponerte med et langt og lyrisk svar på bakgrunnen for Pablo Picassos berømte maleri Guernica, selv om det bare var vinnerlaget som visste hvor det henger. Kveldens mest omstridte spørsmål var navnet på Norges nordligste by, etter at Honningsvåg har fått bystatus kan det vel ikke være noen tvil om at dette ligger mer nord enn Hammerfest? En for dagen opplagt pub-quiz-leder Pål Bakken godkjente begge svar som korrekte.

Etter pub-quiz var det klart for kveldens bordhockeyturnering, som ble avholdt i Challenger-mønster. Dette er et bilde av hav-abboren Elvis, som med sine muntre toner og sprell hjalp eieren Espen Selbæk frem til seier i turneringen. På bildet er Elvis flankert av representanter for en stadig voksende fan-skare, Pål Bakken og Svein F. Hestvaag. Nr 2 i bordhockeyturneringen ble Øyvind Hansen, etterfulgt av kveldens overraskelsesmann Martin Hermansen fra Fredrikstad, som vant bronsefinalen med en overbevisende 5-1 seier over A2FPKs Geir Tonny Brovold.