TBHKs bordhockeyskole-Reiersen

Fra Puckwiki
Hopp til: navigasjon, søk

Av Espen Selbæk

Reiersen.jpg

Denne gangen skal TBHKs brasilianske bordhockeyskole handle om <<Reiersen>>, en av bordhockeyens virkelige lekkerbiskener. Trikset er oppkalt etter Øyvind Reiersen, en pensjonert spiller fra Byåsen-området i Trondheim. Øyvind Reiersen var en spiller som ikke utmerket seg særlig - skyfler uten forehandavslutninger, litt slapt forsvar, og en lettere desorientert keeper. Men én ting kunne han, og det kjørte han på til gangs... Lite visste han at trikset ved sitt navn senere skulle gjøre ham udødelig i bordhockeykretser.

Ved utførelse av <<Reiersen>> har man pucken på høyre ving, sender den avgårde langs vantet bak eget mål slik at den havner hos venstre back, som igjen fyrer av et hardt og dødelig skudd i retning motstanderens mål.

Mye av hemmeligheten ligger i feelingen i det man sender avgårde pucken (1). Som illustrert ved (2) i tegningen, så bør pucken sendes avgårde i en hastighet som gjør at den skjærer litt ut fra vantet når den kommer frem til venstre back. Hvis så skjer kan man skyte pucken i retning mål med venstre back. Trikset er som oftest såpass overraskende at motspiller ikke klarer å etablere noen linje i forsvar før du har fått skutt. Skulle mot formodning motstanderens høyre back være korrekt stilt i forsvarsposisjon, må man legge inn et løft i pucken (noe som uansett kan være en fordel).

Øyvind Reiersen (sirkelen) avbildet på TBHKs lagbilde fra NM 1995. Øvrige spillere: bak fra v: Kenneth Eriksen, Bård Bakken, Reiersen, NN, Kjell O Hansen. Foran fra v: Espen Selbæk, Pål Bakken og Jon A Drøpping.

<<Reiersen>> er et svært sjeldent triks å se i turnerings- sammenheng. Såvidt vi i TBHK vet, så er TBHKs egen Pål Bakken den siste som har scoret på <<Reiersen>> i NBA- sammenheng, i grunnspillkamp mot Svarstad BHKs Asbjørn Fossli. Fossli og resten av omgivelsene fikk ikke med seg hvordan målet kom, og forstod dermed ikke storheten i det som skjedde (til Pål Bakkens store fortvilelse...) Andre som fra tid til annen legger <<Reiersen>> inn i repertoartet er TBHKs Espen Selbæk og OBHKs Ulf Grefsgaard.

Når <<Reiersen>> blir lest av din motstander, kan det gå an å gjøre som Pål Bakken en gang gjorde under en grunnspillkamp mot Espen Selbæk, nemlig å finte en <<Reiersen>>, noe som brått kan gi uante åpninger fremover. Skjønt det å finte en <<Reiersen>> er vel tilnærmet noe av det mest obskure man kan gjøre på et bordhockeybrett... Skjønt, en 'Dobbel Reiersen' ligger ikke langt etter. Nok en gang var det den utrettelige Pål Bakken som prøvde på dette, denne gang i TBHK og Terra Spiffs Sommerliga. Kluet er at gjennomføring av <<Reiersen>> ofte kan gi retur ut på høyre ving etter første gangs gjennomføring. Og hva er vel da mer naturlig for Pål Bakken enn umiddelbart og på direkten å sende avgårde en ny <<Reiersen>>! Pål kunne stolt konstatere at fagbegrepet 'Dobbel Reiersen' var et faktum!

Måtte <<Reiersen>> bli høstens motetrekk i norsk bordhockey!!