Forskjell mellom versjoner av «Loppeopprøret»

Fra Puckwiki
Hopp til: navigasjon, søk
(Ny side: '''Motstanden bare øker og øker:''' ==Loppe-opprør på Jæren!'''== Bør loppa forbys? Som mange vet så er Norge er det siste landet i Norden og kanskje også i verden forøvrig hv...)
(Ingen forskjell)

Revisjonen fra 4. jan. 2014 kl. 22:46

Motstanden bare øker og øker:

Loppe-opprør på Jæren!

Bør loppa forbys?

Som mange vet så er Norge er det siste landet i Norden og kanskje også i verden forøvrig hvor loppa fremdeles er tillatt. I Sverige ble forbudet gjeldende ved et ekstraordinært årsmøte før sesongstarten (Øresund Cup i Lund). For å sitere det nye bordhockey- magasinet TimeOut v/Martin Brodin:

"På ett extra insatt årsmøte i Lund føre Øresund Cup bestämdes det att de internationella reglerna ska gälla även i Sverige. Exact hur de internationella reglerna lyder visste ingen så styrelsen fick i uppdrag att ta reda på det. I Öresund Cup var den enda förändringen att all form av loppor är förbjudna. Burloppor, målvaktsloppor och Hemsjö. Även en loppa som går via en spelare och in i mål är ogiltig, däremot så är loppor som uppspel tillåtet. Alla klubbar röstade för förslaget, och följande klubbar var medverkande: Skåne, Enskede Black Cats, Ridiculous Mice, Peking Puckos, Stockholms IK och Lugna Puckar". På tross av dette vedtaket trekker vi nordmenn nisselua godt nedover ørene og digger oss selv her vi valser rundt med lopper i bakvendtland. Men - nå får det være nok synes man på Jæren, hvor Rogalendingenes harme over den særnorske staheten for alvor ser ut til å kunne vokse frem til et reelt loppe-opprør. Se for eksempel dette innlegget signert Jæren-legenden Rossi (fra siste utgave av Bluelines Over Jæren):

"I den siste tiden har det oppstått en debatt rundt loppen. Denne har nå blitt forbudt til bruk i neste VM, og spørsmålet har da blitt: Skal denne forbys i Norge? Svaret mitt er enkelt og greit. JA (Innsatt kommentar ved Bluelines redaktør F Horvath: Yeesss, thats the spirit) Begrunnelsen er som følger: Bordhockey er en sport og der er det lover og regler å forholde seg til for hvordan sporten skal utføres. Hvis vi skal begynne å opprettholde særnorske regler er dette altfor dumt. Vi må følge det som blir praktisert rundt om i verden. Selv led jeg meget med min spillestil når Stiga innførte nye brett, da det ble mye vanskeligere å score med vantskudd. Da var valget enkelt, enten å forandre spillestil, eller legge opp bordhockeyen i protest. Jeg valgte selv det første. Jeg kunne ikke stille med mitt gamle spill i turneringene selv om jeg likte det bedre. Det hadde vært alt for dumt. Vi kan ikke operere med egne regler for turneringskveldene. Det må være et regelsystem som følges uansett hvor i verden en spiller som medlem av en klubb. Hva en gjør på fritiden eller lignende er meg imidlertid knekkende likegyldig. Da kan en score på så mange lopper en vil for meg. Det samme gjelder for fotball der det er forskjell på kosen på 'løkka' og organiserte kamper enten det er VM eller lokaloppgjør i 7.divisjon. Verre er det ikke"

TBHK Web gir Rossi, Horvath og alle andre loppe-motstandere på Jæren sin fulle støtte, og håper på et durabelt NEI-flertall ved NBAs årsmøte på NM i februar, i det som kanskje vil være den viktigste folkeavstemningen siden EU-debatten!