Forskjell mellom versjoner av «2016.05.26 Bergensliga Spring 2016 nr 20»

Fra Puckwiki
Hopp til: navigasjon, søk
(Ny side: __TOC__ <!--Bergensliga Spring 2016 #20 26.05.2016--> ==Tabell Gruppespill== {| border="1" cellpadding="4" cellspacing="0" style="margin: 1em 1em 1em 0; background: #f9f9f9; borde...)
(Ingen forskjell)

Revisjonen fra 27. mai 2016 kl. 09:51Tabell Gruppespill

Pl Navn K S U T MS MI +/- P
1. Espen Eidsnes, Minde Muthapuckers 10 7 2 1 38 22 16 16
2. Arne Johannes Holmin, Stigarevolusjonen 10 7 1 2 36 30 6 15
3. Trond Ove Gangsoy, Bergen Bordhockey 10 6 2 2 36 23 13 14
4. Svein Arne Fure, Minde Muthapuckers 10 1 4 5 22 26 -4 6
5. Henning Tvedten, BHK Graaveir 10 2 1 7 16 37 -21 5
6. Darko Mrdalj, Minde Muthapuckers 10 0 4 6 22 32 -10 4

Resultater Gruppespill runde 1


Espen Eidsnes - Darko Mrdalj 4-3

Espen Eidsnes - Svein Arne Fure 4-1

Espen Eidsnes - Trond Ove Gangsoy 2-2

Espen Eidsnes - Henning Tvedten 3-1

Espen Eidsnes - Arne Johannes Holmin 7-2


Trond Ove Gangsoy - Henning Tvedten 8-2

Trond Ove Gangsoy - Arne Johannes Holmin 4-1

Trond Ove Gangsoy - Espen Eidsnes 2-2

Trond Ove Gangsoy - Darko Mrdalj 4-2

Trond Ove Gangsoy - Svein Arne Fure 2-2


Arne Johannes Holmin - Svein Arne Fure 3-2

Arne Johannes Holmin - Trond Ove Gangsoy 1-4

Arne Johannes Holmin - Henning Tvedten 5-0

Arne Johannes Holmin - Espen Eidsnes 2-7

Arne Johannes Holmin - Darko Mrdalj 6-4


Svein Arne Fure - Arne Johannes Holmin 2-3

Svein Arne Fure - Espen Eidsnes 1-4

Svein Arne Fure - Darko Mrdalj 1-1

Svein Arne Fure - Trond Ove Gangsoy 2-2

Svein Arne Fure - Henning Tvedten 5-0


Henning Tvedten - Trond Ove Gangsoy 2-8

Henning Tvedten - Arne Johannes Holmin 0-5

Henning Tvedten - Espen Eidsnes 1-3

Henning Tvedten - Darko Mrdalj 3-2

Henning Tvedten - Svein Arne Fure 0-5


Darko Mrdalj - Espen Eidsnes 3-4

Darko Mrdalj - Svein Arne Fure 1-1

Darko Mrdalj - Trond Ove Gangsoy 2-4

Darko Mrdalj - Henning Tvedten 2-3

Darko Mrdalj - Arne Johannes Holmin 4-6


Tabell Gruppespill runde 1

Pl Navn K S U T MS MI +/- P
1. Espen Eidsnes, Minde Muthapuckers 5 4 1 0 20 9 11 9
2. Trond Ove Gangsoy, Bergen Bordhockey 5 3 2 0 20 9 11 8
3. Arne Johannes Holmin, Stigarevolusjonen 5 3 0 2 17 17 0 6
4. Svein Arne Fure, Minde Muthapuckers 5 1 2 2 11 10 1 4
5. Henning Tvedten, BHK Graaveir 5 1 0 4 6 23 -17 2
6. Darko Mrdalj, Minde Muthapuckers 5 0 1 4 12 18 -6 1

Resultater Gruppespill runde 2


Espen Eidsnes - Darko Mrdalj 3-3

Espen Eidsnes - Svein Arne Fure 3-1

Espen Eidsnes - Trond Ove Gangsoy 5-3

Espen Eidsnes - Henning Tvedten 3-1

Espen Eidsnes - Arne Johannes Holmin 4-5


Trond Ove Gangsoy - Henning Tvedten 3-2

Trond Ove Gangsoy - Arne Johannes Holmin 1-2

Trond Ove Gangsoy - Espen Eidsnes 3-5

Trond Ove Gangsoy - Darko Mrdalj 4-2

Trond Ove Gangsoy - Svein Arne Fure 5-3


Arne Johannes Holmin - Svein Arne Fure 4-4

Arne Johannes Holmin - Trond Ove Gangsoy 2-1

Arne Johannes Holmin - Henning Tvedten 4-2

Arne Johannes Holmin - Espen Eidsnes 5-4

Arne Johannes Holmin - Darko Mrdalj 4-2


Svein Arne Fure - Arne Johannes Holmin 4-4

Svein Arne Fure - Espen Eidsnes 1-3

Svein Arne Fure - Darko Mrdalj 1-1

Svein Arne Fure - Trond Ove Gangsoy 3-5

Svein Arne Fure - Henning Tvedten 2-3


Henning Tvedten - Trond Ove Gangsoy 2-3

Henning Tvedten - Arne Johannes Holmin 2-4

Henning Tvedten - Espen Eidsnes 1-3

Henning Tvedten - Darko Mrdalj 2-2

Henning Tvedten - Svein Arne Fure 3-2


Darko Mrdalj - Espen Eidsnes 3-3

Darko Mrdalj - Svein Arne Fure 1-1

Darko Mrdalj - Trond Ove Gangsoy 2-4

Darko Mrdalj - Henning Tvedten 2-2

Darko Mrdalj - Arne Johannes Holmin 2-4
Sluttspill

Kvartfinaler:

Espen Eidsnes - W.O.

Arne Johannes Holmin - W.O.

Trond Ove Gangsoy - Darko Mrdalj 3-0 (4-1,3-1,5-0)

Svein Arne Fure - Henning Tvedten 3-0 (7-1,7-0,5-1)


Semifinaler:

Espen Eidsnes - Svein Arne Fure 3-2 (6-1,2-3,4-5,6-3,7-1)

Arne Johannes Holmin - Trond Ove Gangsoy 3-0 (5-1,4-2,6-2)


Finale:

Espen Eidsnes - Arne Johannes Holmin 3-0 (5-4,9-4,5-0w)


Bronsefinale:

Trond Ove Gangsoy - Svein Arne Fure 0-3 (0-5w,0-5w,0-5w)
Kamp om 5. plass


Finale:

Darko Mrdalj - Henning Tvedten 1-0 (5-0w)

1. Espen Eidsnes: Vil ta steget videre.. Spille på lag med folk som deler hans livssyn.. Ha mulighet til å utfordre Tønsberg BHK i kamp om sølvmedaljene neste NM.. For å basere dette referatet mest mulig på hva som ble uttalt under og etter dagens liga, er Espen Eidsnes sine religiøse paralleller sentrale: Espen Eidsnes har begynt å definere seg selv som ekstremist. Han finner derfor ikke lenger noe åndelig fellesskap med folk som går i statskirken som en sosial aktivitet, men ikke brenner nevneverdig for troen. Eidsnes finner ikke den iver han søker blant folk som sitter i kirkebenkene av gammel vane, og deretter nyter sin kirkekaffe; han har over tid blitt mer og mer skuffet over de lunkne sjeler han hittil har omgitt seg med. Eidsnes vil inn i et miljø der de troende faster og ber som den mest naturlige del av livet, og opplever gleden i Herrens ord som noe langt mer enn en hobby. Et slikt miljø finnes. Eidsnes har visst om dem. Dette miljøet har da også kjent til Espen Eidsnes sitt brennende engasjement – lenge. De har kontaktet ham, men Eidsnes har takket nei til dem av hensyn til sine venner i statskirken. Imidlertid har utviklingen blant de fra før ikke spesielt engasjerte statskirkekameratene til alt overmål gått i gal retning. Eidsnes vil heretter vite at han har et åndelig fellesskap der ute; når han ber og fordyper seg i Herrens ord på egen hånd hjemme på Apeltunhaugene, lever han i visshet om at han har sine trosfeller på Jæren som er hengitt til lignende aktiviteter – om ikke akkurat samtidig, så i alle fall samme dag. Denne fellesskapsfølelsen setter Eidsnes høyt. Han skjønner ikke i det hele tatt hvordan folk kan være overrasket over hans valg; personene han hittil har vanket sammen med i kirken, må jo forstå at de ikke lenger gir Eidsnes noe i åndelig forstand. Eidsnes gleder seg til neste års høymesse i den store Mormonermenigheten. Endelig skal han få sitte ved samme bord som sine likesinnede. Begeistringen kunne knapt vært større over tanken om å få oppleve dette; ved årets begivenhet følte han seg malplassert der han satt blant sine lite skriftlesende venner i statskirken.

2. Arne Johannes Holmin: Legg merke til hvor anonym den vanligvis svært så hockeyengasjerte Holmin har vært i kjølvannet av Eidsnes sin sjokkovergang. Hvilket nok i stor grad skyldes at han selv under årets NM var del av et lag der to av spillerne aldri hadde møttes før man skrev NM-helg 2016. Holmin kan altså ikke kritisere noe rundt det geografiske aspektet ved en slik overgang, og heller ikke Eidsnes sitt fokus på ideologi; Stigarevolusjonen er jo nettopp stiftet som et meningsfellesskap rundt hvordan man skal betrakte – og utøve – sporten bordhockey. Holmin befant seg derfor litt på behagelig avstand fra de tøffeste slagene som utspilte seg på kveldens liga, og kunne i stor grad fokusere på det sportslige. Ender på andreplass i grunnspillet, og møter undertegnede i semifinalen, et oppgjør som i noen grad minnet om onsdagens kamp mellom Rosenborg og Nest-Sotra; Nest ville mye, og satset friskt fremover, men i de periodene Rosenborg satte opp tempoet, var nivåforskjellen merkbar. Rakner helt i finalen mot Eidsnes, og slipper inn ni mål i andre «sett». Holmin må deretter gå; svært sjelden å oppleve at noen trekker seg på denne måten underveis i en finale, så man får legge til grunn at han skulle på et eller annet uhyre viktig treff.. Kanskje med katolske meningsfeller; Eidsnes betrakter Holmin som en streng katolikk, med tungt fokus på leveregler: Forbud mot bulldozer, hæltreff og en rekke andre triks.

3. Svein Arne Fure: Idet Arne Johannes Holmin forlater spillelokalet, sier Fure «god sommar», hvilket både Holmin og jeg reagerer på umiddelbart; det er jo to ligaer igjen av vårsemesteret. Vi spør Fure om han ikke har tenkt å komme på noen av de to neste ligaene, hvorpå han svarer at sannsynligvis deltar han ikke på noen av disse. Videre blir Fure spurt om hva han skal de neste to torsdagene; han sier da at han ikke skal noe spesielt, men at han ikke vil være med på liga. Jeg følger så opp med et spørsmål om det er enkelthendelser som ligger til grunn for dette manglende ønsket om å delta. Fure melder kjapt at «d e EN hendelse som e årsaken». En hendelse Fure ble orientert om per sms i går. Fure trodde først det var en dårlig spøk, men der tok han feil. Derfor har Fure tidligere på kvelden henvendt seg til «Vidkun» for å få skrevet inn resultatet i en kamp der dataskjermen forteller at Espen Eidsnes har vært i aksjon. Standard var satt. Når disse to møtes i den ene semifinalen, leder Fure 2-1 i kamper, til tross for at han 20 minutter tidligere har vurdert å trekke seg fra møtet med «Vidkun». Fure er imidlertid ikke nevneverdig entusiastisk i forhold til at han er foran etter tre «sett»; han sier at «eg vann ikkje me vilje. Han slutta å score, og han hadde luke». Fure står for noe helt annet enn Eidsnes’ ekstremisme: Fure går jevnlig i folkekirken, og synes dette må være tilstrekkelig til at han skal bli akseptert som religiøs. Glopperen er svært skuffet over at Eidsnes ved neste års høymesse skal til Mormonermenigheten; for Fure har det betydd mye å være sammen med Eidsnes, Flatøy og Darko i folkekirken på en slik festdag. Imidlertid har mannen fra Sandane nå fått oppleve en brutal virkelighet: Religiøs ekstremisme virker splittende.

4. Trond Ove Gangsøy: Oppnår å spille noen brukbare kamper i grunnspillet samt å prestere godt i kvartfinalen. Blir moset i semifinalen, uten at dette setter nevneverdig preg på aftenen; denne ligaen handlet jo primært om idrettens tunge avveininger: Skal man bli værende i et kjent fellesskap, eller bryte opp – fordi dette gir en selv bedre muligheter til å realisere sine ambisjoner.? Jeg er fortsatt uhyre overrasket over at Eidsnes forlater Minde MP, og da jeg i Eidsnes’ redegjørelse i går kunne lese at han anså overgangen å være en «ikke-sak», måtte jeg se tre ganger; en «ikke-sak» å forlate Vegard Flatøy, Svein Arne Fure og Darko Mrdalj.? Jeg gikk så gjennom innlegget flere ganger, i forsøk på å se saken fra Eidsnes’ side. Jo mer jeg satte meg inn i dette, dess klarere ble det for meg at Eidsnes har ambisjoner på et vesentlig høyere nivå – og prioriterer hockey mye sterkere – enn noen Bergensligaspiller har vært i nærheten av på mange sesonger. En – for Bergensmiljøet – fremmed form for hard satsing. Hva bringer dette av resultater i fortsettelsen.?


5. Darko Mrdalj: Et grunnspill med fire uavgjort og seks tap er naturligvis langt under pari for Darko. Kommer ikke opp på sitt beste nivå i kvartfinalen, til tross for at Eidsnes forsøker å mane til innsats. Vil aldri forlate Minde MP, med mindre alle de andre går fra klubben. Representerer den absolutte motpol sammenlignet med Espen Eidsnes: Darko er opptatt av det sosiale aspektet, og ønsker seg en folkekirke som favner bredt – ja, betydelig bredere enn den gjør i dag. Folkekirken må nå ut til nye mennesker – og få de inn i fellesskapet. Ikke primært for at de skal bli så altfor troende, men av hensyn til det sosiale. Det er hygge og gode arrangementer som er viktig – og så har man det åndelige som en slags ramme rundt det hele. Tar avstand fra Eidsnes’ radikalisering, og finner det helt utenkelig å forlate sine kamerater som følge av en eller annen religiøs åpenbaring.

6. Henning Tvedtet: Kommer innom liga for første gang på flere uker, men ikke for å spille hockey. Nei da, Tvedtet skal levere tilbake skoene han lånte fra Eidsnes da han i Stavanger fort kunne endt opp med å måtte ta buss tilbake til Bergen uten sko. Tvedtet mistet også en mikrofon i løpet av NM-helgen. I tillegg var både jakke og sekk savnet like før retur. Ingen ble derfor spesielt overrasket da Tvedtet i dag kunne melde at han hadde glemt igjen telefonen sin på Festspillene. Har egentlig ikke tid til å delta på dagens liga, på grunn av at han skal hente nevnte gjenstand, hvilket er oppsiktsvekkende: Tenk at Henning Tvedtet, som var selvskreven på ligaer i høst, nå ikke engang vet hvem Milan, som har deltatt på flere ligaer den siste tiden, er. Virker fullstendig ubemerket av all den ideologiske dramatikken som henger over brettene denne torsdagen.

Av Trond Ove Gangsøy