Forskjell mellom versjoner av «Puck Awards»

Fra Puckwiki
Hopp til: navigasjon, søk
Linje 1: Linje 1:
[[Puck Awards 2014]]
+
Noregs Bordhockeyallianse arrangerar kvart år Puck Awards under banketten i noregsmeisterskapen (NM). Puck Awards er norsk bordhockeys idrettsgalla, og deltakarane i noregsmeisterskapen røyster fram vinnarane. Prisane premierar gode og dårlege prestasjonar på og utanfor brettet i perioden frå og med fjorårets NM og fram til årets NM
  
[[Puck Awards 2013]]
+
Det vert normalt delt ut puckar i fylgjande kategoriar:
 +
 
 +
'''Løsnespucken''': Til ein nykomar som har merkt seg ut positivt sportsleg eller utanomsportsleg.
 +
 
 +
'''Klubbpucken''': Til ein klubb som har merkt seg ut positivt sportsleg eller utanomsportsleg.
 +
 
 +
'''Sportspucken''': Til en spelar som har prestert sterke sportslege resultat, eller har vist stor sportsleg framgang.
 +
 
 +
'''Open puck''': Til ein spelar, klubb, hending, eller kva det måtte vera, som har bidrege positivt til legendarien i bordhockeymiljøet.
 +
 
 +
'''Hjemåspucken''': Til ein spelar eller klubb som har underprestert sportsleg, sosialt, eller på andre måtar i relasjon til bordhockey. Oppkalla etter Geir Hjemås, som var Europas dårlegaste spelar i 2010.
 +
 
 +
'''Bankettpucken''': Den gjevaste av puckane i Puck Awards. Delast ut til ein spelar eller klubb som har prestert på et høgt nivå i bankettsammenheng.
 +
 
 +
 
 +
 
 +
==Puck Awards 2014==
 +
 
 +
 
 +
 
 +
===Løsnespucken, Øystein Klippen===
 +
 
 +
 
 +
'''Nominerte:'''
 +
 
 +
 
 +
 
 +
a) '''Andreas Zarman'''
 +
 
 +
Jeg vil nominere Andreas Zarman til årets Løsnespucken. Han dukket opp på en sommerliga i begynnelsen av august 2013. Nærmere bestemt torsdag 8. august. Det eneste vi visste var at han het Andreas og ville være med og spille litt.
 +
 +
På denne sommerligaen så klarte han å slå selveste Trond O. Gangsøy, noe Morten Aarflot ikke har klart ennå (ettersom han har spilt i ca. 7 år). Helt utrolig.
 +
 +
Han endte på 4. plass på den aktuelle sommerligaen. Han kom foran etablerte spillere som Henning Tvedten, Morten Aarflot og Martin Tvedten (han har vi dessverre ikke sett så mye til etter den dagen).
 +
 +
Samme høst så deltok Zarman på Norway Open. Han kom videre til B-mellomspillet der han gjorde det ekstremt bra! Han slo selveste Endre Vestbø. Ingen hadde slått Vestbø i sin første store turnering, så her må man bare si JA. Zarman du får Løsnespucken!!
 +
 +
Typisk kjennetegn med Zarman er at han stiller alltid i shorts uansett hvilken årstid det er.
 +
 +
Stem på Zarman!!!
 +
 +
Takk for meg!
 +
 
 +
 
 +
b) '''Øystein Klippen'''
 +
 
 +
Måtte i starten av sesongen finne seg i å skyfle litt i skyggen av sin bror Magnus, men har nå for alvor tatt steget ut av skyggen. Den yngste av brødrene Klippen har plukket så pass med poeng at han er Brent Plasts kaptein. Overasket de aller fleste når han under Bergen Open presterte å komme til A-sluttspill, og komme over en rekke rutinerte spillere. Han var til slutt bare ett par poeng i fra og ta med seg juniorpokalen hjem. Øystein har i tillegg markert seg på hjemmebane med å ta flere medaljer i Jærligaen. Han er i tillegg den eneste som faktisk har sluttet på fotball for å satse på bordhockey. Det er noe brødrene Hagerup lenge har etterlyst at juniorene burde gjøre, og Øystein ble dermed den første til å følge tvillingenes råd.
 +
 
 +
 
 +
c) '''Magnus Klippen'''
 +
 
 +
Utmerket seg tidlig som Brent Plasts beste spiller, og det tok tid før han begynte å få konkurranse fra sine lagkamerater. Høydepunktene har stått i kø for den mellomste av brødrene Klippen i hans første bordhockeysesong! Han startet bordhockeykarrieren med å gå til A- sluttspill i Jæren Open, og tok med seg nybegynnerpokalen hjem med god margin. Deretter fulgte flere gode ligaer, før han igjen tok med seg nybegynnerpokalen hjem etter kretsmesterskapet på Jæren. Det tok ikke mer enn 2 måneder før han igjen utmerket seg, denne gangen med å vinne sin første Jærliga. Hans til nå siste gode prestasjon var å gå til topps i B-sluttspillet i Bergen Open. Meget sterkt.
 +
 
 +
 
 +
 
 +
===Klubbpucken, Brent Plast BHK===
 +
 
 +
 
 +
'''Nominerte:'''
 +
 
 +
 
 +
 
 +
a) '''Lindås Puckskyverlag'''
 +
 
 +
Hvem hadde trodd at Hundvin i Lindås kommune i Nordhordland skulle bli et bordhockeysenter større enn Oslo, Trondheim, og de fleste andre byer i landet, tilsammen. Med 13 deltakere på Lindåsligaen før påske har Lindås Pyckskyverlag greidd å etablere en bordhockeyliga som er i ferd med å overgå selveste Bergensligaen.
 +
 
 +
 
 +
b) '''Brent Plast BHK'''
 +
 
 +
I forbindelse med Jæren Open 13/14 fikk den eldste av brødrene Klippen med seg sine to brødre, og det skulle vise seg å være starten på noe stort. Den yngre delen av familien Klippen fikk med seg venner som også veldig raskt ble ivrige, og sammen dannet de Brent Plast BHK. På rekordtid fikk de seg en logo, og fikk bestilt drakter. Klubben markedsfører også seg selv med offisielle Facebook- og Instagrambrukere, slik at fans enkelt kan følge med klubben i sitt hjerte. Brent Plast har 15 mer eller mindre veldig ivrige spillere, som dukker opp på Jærliga hver eneste tirsdag. Men de unge lovende nøyer seg ikke med det, og har ofte en treningsliga i tillegg hver eneste uke. De stilte også med 5 spillere på Bergen Open 2013, hvor Magnus Klippen vant B-sluttspillet og Øystein Klippen fikk en meget respektabel plassering i A-sluttspillet. Brent Plast BHK har en rekke lovende spillere, som fort kan bli dominerende i Norgestoppen om noen år. Vi kan med sikkerhet si at Brent Plast BHK er den største bordhockeyklubben i Norge for tiden!
 +
 
 +
 
 +
 
 +
===Sportspucken, Yngve Aasheim===
 +
 
 +
 
 +
'''Nominerte:'''
 +
 
 +
 
 +
 
 +
a) '''Yngve Aasheim'''
 +
 
 +
Yngve Aasheim har vært suveren i sesongen som har vært. Fra å vinne NM i Oslo gikk han videre til å bli beste nordmann i VM på hjemmebane (38. plass), nummer 5 i veteran VM og beste nordmann med 3. plass på Norway Open, før han vant Lambertseter Open og Bergen Open. Dersom du ser bort fra Trondheim Open, der det kun ble en 2. plass, ble Yngve beste nordmann i samtlige turneringer han deltok i. Sterkt! Sportspucken for sesongen 2013/14 trenger ikke nomineres men bare overrekkes Yngve Aasheim mens vi andre bøyer oss i plaststøvet fra STIGA Play Off som han så mesterlig dominerer i Norge.
 +
Yngve sine prestasjoner for sesongen har tatt ham forbi Øyvind Hansen og opp på en 2. plass bak Tore Lie på NBAs adelstabell.
 +
 
 +
 
 +
b) '''Andreas Røren'''
 +
 
 +
Lansert av magasinet D2 som Norges store håp i VM i bordhockey var det en skuffelse at Ljunet ikke engang greide "cuten", og måtte ut i et stusselig B-VM. Prestasjonen her var likevel så sterk at Røren kunne flytte hjem til Ulsteinvik som Verdensmester. Under NM i forkant av VM var Røren den som var nærmest å hindre Yngve Aasheim ta sitt andre NM-gull, og han var også en av to på det toppede laget Norge stilte med mot erkerival Ukraina, som gjorde en relativt respektabel figur mot den lille niåringen Oleksi Korabel, som i følge Jørn Moldvær måtte stå på en bruskasse for å nå opp til brettet. Med et selvmål av Korabel greide Røren å kjempe inn en sterk uavgjort 1-1. Røren avsluttet bordhockeyåret 2013 med en ekstremt sterk 4-2-seier i finalen mot regjerende Norgesmester Aasheim, og selv om bordhockeykarrieren hans etter dette har gått rett i dass, nomineres han til sportspucken for sesongen 2013-2014.
 +
 
 +
 
 +
c) '''Arne Hetlelid'''
 +
 
 +
Arne Hetlelid spilte seg i 2009 til kvartfinale under Jæren Open og tok sin første og eneste topp 8 plassering siden debuten i 2005. 5 år etterpå slår han til og slår ut finalefavoritt Andreas Røren 4-2 i sin første kvartfinaleseier. Røren, som kunne velge mellom Eidsnes og Hetlelid, angret nok på det valget og ble avkledd av en taktisk god Hetlelid. Sjokkpucken er ikke en kategori i år og derfor nomineres Arne Hetlelid til Sportspucken for sin første pallplassering i en NBA turnering.
 +
 
 +
 
 +
 
 +
===Open puck, Vegard Klippen===
 +
 
 +
 
 +
'''Nominerte:'''
 +
 
 +
 
 +
 
 +
a) '''Vegard Klippen'''
 +
 
 +
Frode og jeg har kun gjort en brøkdel av det ansvaret som vanligvis har tynget våre skuldre denne sesongen. Takket være Klippen har vi endelig fått tid til å tilbringe tid med familien vår og vi har kunnet være produktive i jobbene våre. Klippen har tatt enormt ansvar for miljøet på Jæren og er hovedgrunnen til at alle på Jæren nå kan spille hockey hver eneste tirsdag. Han stiller til valg i NBA-styret og i tillegg begynner han å bli sykt god i bordhockey.
 +
 
 +
Vegard Klippen har etter at han begynte med bordhockey høsten 2012 utviklet seg raskt som bordhockeyspiller. Han har det siste året blant annet utmerket seg sportslig som Norges beste junior på rankingen, Norges beste i Junior-VM og leder Jærligaen 2013/14. Vegard har i sin andre sesong i Jærligaen tatt hele 13 medaljer! På nyttårsaften dannet Vegard, sammen med resten av junioreliten, klubben Jæren Bordhockey. Det er en klubb som fort kan bli en klubb å se opp for! Klippen har i forbindelse med NM tatt ansvar og skaffet klubben sponsor og fullt draktsett. Men det er ikke bare innsatsen og den sportslige delen han har utmerket seg med! Vegard har også utmerket seg på rekrutteringsiden. Han presterte blant annet å få med seg hele 19 nye eller inaktive spillere på Jæren Open, når resten av bordhockey-Norge sviktet. Vegard har også tatt mye av ansvaret for å arrangere Jærligaen det siste året, etter hvert som brødrene Hagerup begynner å bli travlere. Han skal også ha den største delen av æren for at over 50(!) spillere har vært innom Jærligaen denne sesongen, og at det stadig dukker stadig opp nye fjes i bordhockeylokalene i Frøyhallen.
 +
 
 +
 
 +
b) '''Frode Hagerup og Bjørn Hagerup Røken'''
 +
 
 +
Tvillingene Frode- og Bjørn Hagerup har gjennom en årrekke bidratt med å gjøre norsk bordhockey til det det er i dag. Gjennom deres engasjement, vilje og innsats har de bidratt med å arrangere norske turneringer over hele landet. Det er liten tvil om at uten de arrogante tvillingene ville norsk bordhockey definitivt beveget seg i en langt mer negativ retning. I Juni arrangerte vi VM her i Norge, noe mange var med å bidro med. Men i bunn og grunn var det Frode og Bjørn som arrangerte VM. Det ble gjennomført med stil, og arrangementet blir av de fleste beskrevet som det beste VM-et noensinne. Det la heller ikke presidenten i ITHF skjul på i sin nyttårstale. I tillegg til å gjennomføre ett nærmest feilfritt VM, skal tvillingene også ha æren for at Jærmiljøet stadig vokser. Frode og Bjørn er ledertyper som du kan regne med, og som alltid gjennomfører ting ordentlig! Etter mange års innsats for norsk bordhockey fortjener Frode Hagerup og Bjørn Hargerup Røken hederspucken 2013/2014!
 +
 
 +
 
 +
c) '''Morten Aarflot'''
 +
 
 +
Bergen 5. september 2013. Bergensligaen feirer seg selv og sine 10 år på baken med en heidundrandes jubileumsliga på Seminarrom e på Studentsenteret, og har flydd inn Bergensligalegender som Geir Hjemås, Bjørn Røken og Lars Eirik Aase, i tillegg til de mer lokale tidligere heltene Jon Andreas Hestad og Trond Selseng. VM-finalistene Atis Silis og Edgars Caics har også meldt seg på denne festligaen, men lite ante vel Verdensmester Silis om hvilken fest han hadde i vente. Morten Aarflot har spilt variabelt, som regelen er, med noen sterke prestasjoner som 2-2 mot Aase og 3-2 over Fure, før han blir fullstendig vingeklippet og gjennomslaktet av en illsint og hevnlysten Trond Ove Gangsøy som kommer rett fra fire strake tap og 5-19 til sammen mot brødrene Lønne, Damespiller'n og Hjemås. 9-1 i en kamp Trond Ove sannsynligvis er ekstremt misfornøyd med, setter sitt preg på en enkel mann fra Randaberg. Det Aarflot gjør for å komme seg tilbake til hektene når han i neste kamp møter verdens beste bordhockeyspiller har gitt han legendestatus i Bergensk, Norsk, og (burde iallfall i) internasjonal bordhockey. Mangeårig sporadisk ligadeltaker og resultatplotter Koop står tilfeldigvis og observerer kampen mellom Aarflot og Verdensmesteren. Og hvilket hell at Koop akkurat var der. Var der på Seminarrom E på Studentsenteret i Bergen, da Morten Aarflot gikk opp i ledelse 1-0 mot Verdensmester Atis Silis, ... på Aspenstrøm.
 +
 
 +
 
 +
d) '''Bjørn Hagerup Røken'''
 +
 
 +
Han meldte på forhånd fra om at han ikke skulle delta på Bergen Open selv om han var påmeldt. Da Bjørn Hagerup Røken likevel plutselig stod i kantina på realfagsbygget, klar for å spille, ble samtlige spillere tatt så fullstendig «off-guard» at Bjørn Hagerup Røken klarte å måke seg heilt til finalen med spader. Bjørn Hagerup Røken nomineres til Open Puck for å spille seg helt til finalen i Bergen Open uten å skåre på en eneste venstreskyffel.
 +
 
 +
 
 +
 
 +
===Hjemåspucken, Thorbjørn F Hestvaag===
 +
 
 +
 
 +
'''Nominerte:'''
 +
 
 +
 
 +
 
 +
a) '''Yngve Aasheim'''
 +
 
 +
Det hører med til sjeldenhetene at den suverene mester i norsk bordhockey nomineres til Hjemåspucken, men når man i en uhyre viktig lag-VM-kamp taper 1-7 mot en niåring og i ettertid må presisere at det faktisk ble 1-7 og ikke 0-7 som mange trodde, fortjener man å bli kronet med Norsk bordhockeys høyeste negative utmerkelse. Oleksi Korabels herjinger med norske mestere kan overværes på Bambuser, og ble vist frem på banketten under Bergen Open 2014 til enorm sjokk og vantro fra de som fremdeles ikke hadde blitt kastet ut av en sovende Flatøy.
 +
 
 +
 
 +
b) '''Vegard Flatøy'''
 +
 
 +
Vegard Flatøy er ikke nominert til Hjemåspucken fordi han glemte at det finnes noe som heter moms, noe man må betale når man har startet designbyrå. Han er heller ikke nominert for å ikke ha råd til å reise på NM, noe som sjelden har hindret visse andre Bergensligaspillere fra å delta (jamfør Hjemåspuknominasjon til Holmin og Røken 2012). Ei heller er han nominert til Hjemåspucken for å ha blitt tilbudt flyreise, fullpensjon, deltakeravgift og øl på NM 2014, av Holmin òg, hold dere fast, ... Trond Ove Gangsøy. Nei det Vegard Flatøy er nominert til Hjemåspucken for er IKKE at han takket ja til dette tilbudet, men at han etter å ha takket ja, mens Judas solgte sin beste venn for en neve sølvpenger og Simon Peter fornektet sin enda bedre venn, fant ut at han likevel ikke ville til NM. Og der sat Holmin og Trond Ove, med flybilletten i postkassa. Kanskje var det egentlig de som burde nomineres...
 +
 
 +
 
 +
c) '''Tønsberg BHK'''
 +
 
 +
Tønsberg BHK var en enormt profilert og selvrespektert klubb for få år siden, med egen junioravdeling og flere sterke resultat, som sølv, eller first looser position, i fem år på rad. Men som med andre hus som er bygd på gyngende grunn, må til slutt jordskjelvet komme. Juniorene forsvant, Hjemås dro til Syden, og Tønsberg BHK klarte ikke å stille lag i NM på hjemmebane i Stavanger 2014.
 +
 
 +
 
 +
d) '''Jarle Eide'''
 +
 
 +
En god leder skal være synlig i media, styre organisasjonen med fast og rettferdig hånd, være innovativ og motivere til kreativitet og arbeidslyst, og delta i alle festligheter og seminarer på fast basis. Jarle Eide er et glimrende eksempel på en slik mønsterleder. Under de to årene denne hundeelskeren har styrt NBA-skuta som en Captain Cook over verdenshavene, også kallet Eide-tiden blant den menige bordhockeyentusiast, har NBA utviklet seg til en organisasjon i norsk og internasjonal toppklasse, på linje med organisasjoner som Apple og Google. Eide kroner dette verket med å lese opp denne nominasjonen til den gjeve Hjemåspucken, og ønskes et suksessfullt liv som toppleder i den internasjonale organisasjonen som får fatt i denne attraktive kapasiteten.
 +
 
 +
 
 +
e) '''BHK Graaveir'''
 +
 
 +
NM 2012: Judageitene kroner en fantastisk debutsesong med Klubbpucken.
 +
 
 +
NM 2013: Judasgeitene sin eneste representant reiser hjem i skam med Hjemåspucken under armen, for ikke å ha klart å stille lag som regjerende Klubbpuck-vinner. Samtidig klatrer en ny gjeng opp på Klubbpuckhimelen, BHK Graaveir. Det er likevel like før graaveiringene presterer den totale fadesen å ikke møte opp på prisutdelinga og så godt som være sikra Hjemåspucken på neste års NM.
 +
 
 +
NM 2014: BHK Graaveir stiller med èn deltaker på NM, kopierer Judasgeitene sin katastrofale prestasjon under forrige NM, og blir premiert med en soleklar og obligatorisk Hjemåspuck.
 +
 
 +
 
 +
f) '''Thorbjørn F. Hestvaag'''
 +
 
 +
Hestvaags prestasjoner har sunket i takt med hans holdninger og svømmer nå på dypt vann. Hestvaag startet sesongen med en meget respektabel plassering i Jæren Open, og ble "Beste Junior". Etter det har det vært trådt for "Jordbærpikken", og det har blitt lenger mellom høydepunktene. Han nådde bunnen da han presterte å gjøre ett elendig Bergen Open. Til manges store overraskelse gikk Hestvaag til B-sluttspill, uten og greie å ta medalje. Hestvaag mener selv at han er underranket, men kom likevel 6 plasser under sin egen ranking. Hestvaags til nå siste påfunn var når han han uttalte at han vurderte å droppe NM på hjemmebane, i frykt for en ny ydmykelse. Det ville vært en skandale!
 +
 
 +
 
 +
g) '''Arne Johannes Holmin'''
 +
 
 +
Ganske nøyaktig 5 måneder etter at Holmin i siste liten måtte melde avbud på Swedish Masters for å fullføre doktorgradsavhandlingen etter at han både hadde meldt seg på og betalt fly og hotell, oppstod det igjen enorme logistitiske problem da Holmin skulle reise til Brønderslev på Trophy of Denmark. Igjen var nevnte doktorgrad svært delaktig. Planen var at Holmin skulle ta båt fra Bergen sammen med SA Fure og HC Lønne, og at Bjørn Røken skulle gå på i Stavanger. Det Holmin hadde glemt var at han skulle på en seremoni med utdeling av diplom for godkjent doktorgradsavhandling. Dette medførte at Holmin ikke hadde sjanse til å rekke båten, og bestilte fly fra Bergen til Stavanger for å hoppe på båten sammen med Røken der. Verden ville det likevel ikke slik heller. Oljesøl førte til enorme køer fra Bergen sentrum til Flesland og Holmin rakk ikke flyet. Fullstendig knust og vonbroten ringte han rundt til turkameratene for å informere om at det ikke blei Danmarkstur. Heldigvis arbeider kona til Bjørn Røken, Marte, med å løse lignende logistiske problem for å få folk på jobb i Nordsjøen, og foreslo fly til København og tog videre til Brønderslev. Arne Johannes Holmin nomineres til Hjemåspucken for ELENDIG reiseplanlegging! For å toppe det hele kalte han ikke opp datteren, som kom til verden et halvt år senere, etter Marte Røken som redda ei magisk helg i Danmark. Nomineres også etter gammel sedvane.
 +
 
 +
 
 +
h) '''Henning Tvedten'''
 +
 
 +
Henning Tvedten nomineres for å ha underprestert i å prøve å unngå at BHK Graaveir vinner Hjemåspucken, akkurat som Judasgeitene gjorde det i 2013, og bare klart å få med seg selv fra sin egen klubb til NM.
 +
 
 +
 
 +
 
 +
===Bankettpucken, Reinert Kverneland===
 +
 
 +
 
 +
'''Nominerte:'''
 +
 
 +
 
 +
 
 +
a) '''Reinert Kverneland'''
 +
 
 +
Banketten etter Jæren Open 2013 går inn i rekken av legendariske banketter på Kvernaland. Til tross for lite oppmøte på banketten ble deltakelsen historisk, med den høyeste prosentandelen av kvinner på banketten siden Audhild hadde filmquiz på Jæren Open 2010. Hele 40% av deltakerne var kvinner! Da junior Thorbjørn Hestvaag glimret med sitt fravær stilte hans mor opp og representerte familien på banketten. Brobyggeren, ordføreren som er for kommunesammenslåing, Reinert Kverneland slo denne kvelden sammen NBA-bankett med en gjenforeningsfest for tidligere arbeidstakere på Rimi Kverneland. Familiebedriften som han gjorde til en institusjon på Kvernaland har hatt flere Hageruper i arbeid enn det har vært Hageruper på NBA turnering. Der mange trodde at Hageruper hadde klippekort på bankettseire gjorde Kverneland en kjempedebut og vant sin første men forhåpentlig ikke eneste bankett. Ordføreren laget glimrende stemning, tok flere gratulasjonsbilder med vinner Geir Hjemås og gjorde banketten til sesongens beste bankett. Frode Hagerup prøvde i en siste krampetrekning å danse seg til seier ved bruk av både barkrakker, kremblåser og en gammel saksofon uten å være i nærheten av bankettseirer. Reinert Kverneland nomineres herved til bankettpucken 2013/14 for sin deltakelse, sammenslåing og tilstedeværelse på banketten etter Jæren Open 2013.
 +
 
 +
 
 +
b) '''Trond Ove Gangsøy'''
 +
 
 +
I en sesong der mestbankettpuckvinnende Trond Ove Gangsøy har glimret med et utrolig svakt og meget sjokkerende fravær på obligatoriske turneringer som Jæren Open, Trondheim Open og Lambertseter Open, nomineres han likevel til bankettpucken av gammel sedvane, òg for til sin innsats på banketten etter Bergen Open på kvinnedagen 2014. Etter en katastrofal turnering der omtrent alle under 15 år slo den gamle hardtslående ørnen, viste Trond Ove seg fra en eksepsjonelt forbilledlig side da han med sine lange armer geleidet de samme Jæreske juniorene han tidligere på dagen hadde tapt mot, gjennom en deilig bankett i Vegard Flatøys residens på Møhlenpris. På ett tidspunkt, mens Trond Ove snakket energisk om hvorfor legender som Hestad, Lie, Oftedal og Eide ikke lenger spiller hockey, strakte armene hans seg bokstavelig talt fra vegg til vegg i det 4 meter lange bankettlokalet. Det er kjent at albatrossen er det luftdyret med størst vingespenn (3.5 meter), men etter banketten i Bergen har disse vakre fuglene fått skarp konkurranse av en havsule fra Spjelkavik.
 +
 
 +
 
 +
 
 +
 
 +
 
 +
==Puck Awards 2013==
 +
 
 +
 
 +
 
 +
===Løsnespucken, Vegard Klippen===
 +
 
 +
 
 +
'''Nominerte:'''
 +
 
 +
 
 +
a) '''Vegard Klippen'''
 +
 
 +
Vegard Klippen er en av Jærens og Tønsberg BHKs nye juniorbølge som forhåpentligvis vil revolusjonere norsk bordhockey. Han har en egen evne til å tiltrekke seg oppmerksomheten fra media og er den eneste bordhockeyspilleren i Norge som har sitater i lokale aviser på samtlige turneringer han har deltatt på. Han har prestert verbale lekkerbiskener som "Eg vil kjempa med flagget på brystet i VM. Då får eg noko å fortelja barnebarna mine om 50 år" og "Eg fikk ikkje sova i natt fordi eg var så spent" på trykk. Når han samtidig er eksepsjonelt fotogen så er han en klar kandidat til årets nye hockeynavn.
 +
 
 +
 
 +
b) '''Torbjørn Kverneland'''
 +
 
 +
Torbjørn Kverneland er den av de ferske Tønsberg-juniorene som lever mest opp til klubb-imaget. Stor i kjeften, har en nesten uhemmet tro på egne evner og et strålende humør. Kverneland er en fryd å ha i lokalet når seriøse saker skal diskuteres på et Årsmøte i NBA, og det ventes mye både sportslig og utenomsportslig av denne karen i årene fremover.
 +
 
 +
 
 +
c) '''Benjamin Øveraas'''
 +
 
 +
Benjamin Øveraas er en av bergensligaens nye spillere denne sesongen. Når han ble spurt om hvilken klubb han ville spille for, svarte han at han heller ville lage sin egen klubb sammen med Martin Hatlebrekke. Kapteinen i BHK Graaveir har hatt en fin utvikling og er den som jevnt over har prestert best i bergensligaen av BHK Graaveirs medlemmer. Øveraas har et stort potensial innenfor bordhockey, og så lenge han fortsetter å spille jevnlig, er det bare opp til han selv hvor god han kan bli.
 +
 
 +
 
 +
c) '''Benjamin Øveraas'''
 +
 
 +
Benjamin Øveraas er en av bergensligaens nye spillere denne sesongen. Når han ble spurt om hvilken klubb han ville spille for, svarte han at han heller ville lage sin egen klubb sammen med Martin Hatlebrekke. Kapteinen i BHK Graaveir har hatt en fin utvikling og er den som jevnt over har prestert best i bergensligaen av BHK Graaveirs medlemmer. Øveraas har et stort potensial innenfor bordhockey, og så lenge han fortsetter å spille jevnlig, er det bare opp til han selv hvor god han kan bli.
 +
 
 +
 
 +
c) '''Martin Hatlebrekke'''
 +
 
 +
Martin Hatlebrekke, visepresident i BHK Graaveir har vært et friskt pust i bergensligaen i høst og vår. På bergensligatabellen ligger Hatlebrekke litt bak klubbkaptein Øveraas, men dette er i hovedsak grunnet færre ligaoppmøter i vår. Gjenomsnittsverdien per liga viser at han bare ligger ett poeng bak, noe som tyder på et utrolig jevnt oppgjør internt i BHK Graaveir utover våren. I likhet med Øveraas, har også Hatlebrekke et godt blikk for bordhockey og lærer fort, og det var netopp Hatlebrekke som sikret BHK Graaveirs første pokal da han vant Rookie-pokalen under Bergen Open 2013.
 +
 
 +
 
 +
 
 +
===Klubbpucken, BHK Graaveir===
 +
 
 +
 
 +
'''Nominerte:'''
 +
 
 +
 
 +
a) '''Tønsberg Bordhockeyklubb'''
 +
 
 +
Tønsberg bordhockeyklubb har hatt solid vekst denne sesongen og kan skilte med den største junioravdelingen i landet. Klubben jobber aktivt med å rekruttere ungdom til avdelingen på Jæren og har hele 12 nye spillere denne sesongen der 11 er juniorer. TøBHK har også jevnt gode sportslige prestasjoner i eliteavdelingen og er den klubben i Norge som virkelig satser på topp og bredde (gjerne rundt magen).
 +
 
 +
 
 +
b) '''Tønsberg Bordhockeyklubb og Stigarevolusjonen'''
 +
 
 +
Gjennom flere år har Tønsberg BHK og Stigarevolusjonen underholdt borhockey-Norge med friske verbale fraspark, veddemål med klubbytter som innsats (der Stigarevolusjonen som regel har tapt), og intens kniving om å være beste klubb rent sportslig. Forholdet mellom de to klubbene kan sammenlignes med et brødreforhold der den ene er litt rund og bøllete, mens den andre er mer sofistikert men litt for lett å lure. Veddemålet mellom Tønsbergs Hjemås og Stigarevolusjonens norske mester Østrem, om å være førstemann opp Stoltzekleiven i Bergen, er i skrivende stund fremdeles ikke avklart, da doktor Østrem har påberopt seg gyldig fravær grunnet feilbehnadling hos en annen lege. Juridisk ansvarlig i NBA, Trond O. Gangsøy arbeider med saken, som i værste fall for Stigarevolusjonen kan ende med at Østrem må ta fire hos fienden. Tidligere har Holmin lidd en tilsvarende sjebne, og nå kan de to klubbene bli nødt til å dele en puck i tillegg til spillere.
 +
 
 +
 
 +
c) '''BHK Graaveir '''
 +
 
 +
Det er ikke alltid like lett å rekruttere nye folk til bordhockey. Høsten 2012 fikk bordhockey-Norge ikke bare en rekke nye spillere, vi fikk også en helt ny klubb. BHK Graaveir har sjarmert både gamle og nye bordhockeyspillere med sin entusiasme på og utenfor brettet. De var tidlig ute med å designe logo og fikk opp en facebook-side der de har kunngjort regelmessige pressemeldinger. Til Bergen Open 2013 var også t-skjortene på plass, og før NM har klubben etablert instagram-konto. Siste nytt fra BHK Graaveir er at de har sikret seg en sponsoravtale med energidrikk-leverandøren Cult, noe som har ført til produtplasering i spillelokalet på bergensligaen. BHK Graaveir har vist det fulle potensialet av en brodhockeyklubb, og vil forhåpentligvis bemerke seg også sportslig de neste årene.
 +
 
 +
 
 +
 
 +
===Sportspucken, Espen Moe===
 +
 
 +
 
 +
'''Nominerte:'''
 +
 
 +
 
 +
a) '''Espen Moe'''
 +
 
 +
2012 var et fremragende godt år for den til vanlig "høyst ordinære" bordhockeyspilleren Espen Moe. En ok sesongstart med 52. plass under SM ble raskt glemt da Espen tok en sterk 3. plass under NM på Jæren i fjor. Før dette hadde han vist stigende formkurve med femte plass på Bergen Open.
 +
 
 +
I september tok Espen er svært imponerende 3. plass under Norway Open foran spillere som Pontus Eriksson, Bjarne Axelsen, Peter Östlund, Yngve Aasheim og Tønsbergs store sønn Frode Hagerup. Deretter fulgte 8. plass på Jæren, 3. plass i Trondheim før Espen vant sin første NBA turnering på Jæren i januar i år, etter en fantastisk turnering. Espen er den første i norsk bordhockeys historie som har klart å vinne en NBA turnering og samtidig skaffe seg pass!
 +
 
 +
Det er særlig fortjent at en spiller som Espen Moe, som har støttet bordhockeymiljøet med sin tilstedeværelse gjennom mange år, endelig får betalt i form av en slik fantastisk sesong. At disse resultatene kommer etter flere utenomsportslige utfordringer gjør det ekstra imponerende. Espen har tatt steget opp blant de beste i Norge, med stabilt høyt nivå, og er definitivt ikke lenger en "høyst ordinær" bordhockeyspiller i norsk målestokk.
 +
 
 +
For sine prestasjoner i sesongen 2012-2013 nomineres Espen Moe til sportspucken!
 +
 
 +
 
 +
b) '''Andreas "Ljunet" Trunsrud Røren '''
 +
 
 +
Etter det sure tapet for Remmem i kvarfinalen under NM 2012, har formkurven til Ljunet pekt jevnt oppover. Han ledet lenge mellomspillet under Norway Open i Bergen i september 2012, fikk sin første og etterlengtede seier i Osloligaen i oktober 2012, og toppet tredjeplassen på Lambertseter Open samme måned med seier i Trondheim Open november 2012. Etter en sterk seier i Volda Open Påske 2013 seiler Ljunet opp som en farlig utfordrer til NM tittelen 2013.
 +
 
 +
 
 +
c) '''Stian Østrem'''
 +
 
 +
Stigarevolusjonens flaggskip Østrem var fra mai 2010 til januar 2012 den høyest rankede norske bordhockeyspilleren, uten at han hadde vunnet en NBA-turnering. Da han endelig klartret til topps på norsk jord var det like godt som Norgesmester i NM i Sandnes 2012. Etter sterk innsats på SM i januar 2013 har Østrem også tatt tilbake posisjonen som Norges høyest rankede spiller.
 +
 
 +
 
 +
d) '''Frode Hagerup'''
 +
 
 +
Tønsbergs nå største spiller har hatt en solid framgang på verdensrankingen denne sesongen. Fra 197. plass i april 2012 har han nå en 110. plass i april 2013. Hagerups fire tellende resultater har kommet denne sesongen, med en sterk finaleplass i B i EM i Riga juni 2012, 9. plass i Norway Open i Bergen september 2012, og finaletap i Jæren Open januar 2013 som best.
 +
 
 +
 
 +
 
 +
===Open puck, Frode Hagerup og Bjørn Hagerup Røken===
 +
 
 +
 
 +
'''Nominerte:'''
 +
 
 +
 
 +
 
 +
a) '''Frode Hagerup og Bjørn Hagerup Røken'''
 +
 
 +
NM på Jæren 2012. Primus motorer for VM i Stavanger. Knallhard satsing på bordhockey selv med store forpliktelser på hjemmebane. Med unntak den evig unge tv-kjendisen Arne J. Holmin, og med et nikk til gamle Oslo-Bakken, er det vel liten tvil om hvilke personer som betyr mest for det norske bordhockeymiljøet. De skal selvsagt hedres for sin innsats, men ikke minst for sin evne til å samle alle i bordhockey-Norge rundt seg. Det som imponerer nominasjonskomiteen mest er den spesielle evnen brødrene har til å samle ulike mennesketyper rundt seg, og styre skuta i all slags vær. Om det er tenåringer på Jæren som trenger motivasjon, slitne familiefedre på tur til en østeuropeisk storby som trenger en drikkekompis, en kverulant legespire som trenger grensesetting, fulle elektrikere som ikke ser forskjell på hotell og Lenin-monument eller en nasjon som roper etter et VM på hjemmebane; Hagerup/Røken tar ansvar. De er nesten provoserende omgjengelige og lette å like, og har en spesiell evne til å få alle i norsk bordhockey til å dra i samme retning (forhåpentligvis mot hotellet og ikke mot strippeklubben). Det er alltid en glede å møte Hagerups på turnering, og selv om det ikke alltid er avtalt, er de alltid naturlige lagledere på tur.
 +
 
 +
For sin innsats for bordhockeymiljøet, omgjengelighet og evne til å være pappaer, kamerater, lærere og lagledere på samme tid nomineres Brødrene Hagerup/Røken til Åpen Puck.
 +
 
 +
 
 +
b) '''Trond Ove Gangsøy'''
 +
 
 +
Nominasjonskomiteen synes det er på høy tid at personen det nå skal snakkes om nomineres til Åpen puck. Hvor mange personer i bordhockeymiljøet kan snike seg unna rigging, rydding, betaling av turneringer, tvilsomme karrierevalg, elendige dropper og enda mer elendige senterfinter og allikevel være en person man alltid ser umåtelig fram til å treffe igjen på turnering? Det er ingen tvil om at Trond Ove Gangsøy har en helt spesiell posisjon i norsk bordhockey.
 +
 
 +
Nominasjonskomitèen vil legge ekstra vekt på den store innsatsen Trond Ove faktisk nedlegger for miljøet. Han lager noen uforglemmelige quizer, både til bordhockeyreiser og banketter. Det å lage en god quiz, med riktig vanskelighetsgrad, varierte spørsmål, med ulike typer spørsmål for en variert målgruppe krever en mann med mye kunnskaper; ikke bare faktakunnskaper, men også kunnskap om menneskene som skal løse quizen. Og at Trond Ove har kunnskap og bryr seg om oss i miljøet er vel aldri så tydelig som når han skriver lange, velformulerte og høyst underholdene innlegg etter turneringer. For ikke å glemme eulogiene med imponerende mengde faktakunnskaper han produserer på gjesteboka etter store turneringsseire, noe som blant annet rørte Østrem til tårer etter NM i fjor.
 +
 
 +
For sine mangeartede bidrag til norsk bordhockey nomineres Trond Ove Gangsøy til Åpen Puck!
 +
 
 +
 
 +
c) '''Jørn Moldvær'''
 +
 
 +
"Har du sett, jeg treffer ikke pucken." Sjelden har en 0-0-kamp med påfølgende seksogethalvt minutts sudden vært like underholdende som da Moldvær ble nedkjempet av Remmem i finalen på Lambertseter Open oktober 2012. Åttendedelsfinalen mellom Trond Ove Gangsøy og Jon Andreas Hestad under Trondheim Open 2008, som ble avgjort med en ca 10 minutts sudden etter 0-0 i sjuende kamp, var utvilsomt minneverdig, men ikke like underholdende i den forstand at tilskuerne senere på kvelden lo seg i søvn ved tanken på Moldværs utrolige spill. Avanserte kombinasjoner mellom venstreving, venstreback og høyreving førte fram til en mengde forsøk på høyreskyffel. Ingen traff mål, ved de færreste traff senter pucken, og en stor del av forsøkene endte direkte til Remmems høyreving, som vanntro og lattermild kunne forsøke å avgjøre kampen. Det mistenkes at Remmem drog spilleforlengelsen ut i langdrag, nettopp for å kunne nyte Moldværs hårreisende svake hockey på video i ettertid. Hele suddenen ligger ute på youtube (søk etter "Basse Remmem"), til fornøyelse for de stemmegivende og eventuelt andre med sans for "Americas Funniest Home Videos" og tilsvarende tv-programmer.
 +
 
 +
 
 +
d) '''Frank Tønes Tønnesen'''
 +
 
 +
Helt siden han vant tidenes første Haua Bordhockey Liga den 24. februar 2005, har Frank Tønnesen kombinert et aktivt artistliv med bordhockeykarriæren. De seneste årene har musikkarriæren muligens hatt en noe høyere prioritet enn bordhockeykarriæren, noe som sannsynligvis har vært et klokt valg; ikke fordi Tønes ikke er en habil bordhockeyspiller (han har en meget giftig venstreving og finesser til å slå de fleste), men fordi han kunne innkassere hele to priser under årets Spellemann-utdeling. Selv om man skulle tro at en landsens mann kunne bli oppblåst av slik suksess, holder Tønes alltid pucken på isen, og spiller gjerne konserter i bordhockey-tskjorter. I flere intervjuer har Tønes snakket varmt om at han spiller bordhockey, og han nomineres til Åpen Puck for sine eminente bidrag for å promotere bordhockeysporten til kulturelite og mannen i gata.
 +
 
 +
 
 +
 
 +
===Hjemåspucken, Judasgeitene===
 +
 
 +
 
 +
'''Nominerte:'''
 +
 
 +
 
 +
 
 +
a) '''Stian Lode'''
 +
 
 +
Siden det ikke var noen klar vinner må vi vel dessverre konstantere at det ikke ble
 +
kåret noen vinner av SM Banketten 2013. Fokuset ble dessverre rettet mot taperen(e) av Banketten. De nominerte var:
 +
 
 +
Stian Lode: var pådriveren til at vi skulle gå fra Bankettlokalet til Malmø sentrum. Dette resulterte i mindre tid til drikking og flere av deltakerne holdt på å bli edru på turen til nærmeste pub. Var sammen med Y. Aasheim også den første til å reise hjem fra Malmø City. Annonserte før Banketten at han skulle vinne for å veie opp mot innsatsen hans i SM og manglende pokal for D-tittelen han vant samme dag. Får karakteren A dersom det er om og gjøre å tape Banketten.
 +
 
 +
Jørn Moldvær: Kranglebasse, Rottebass, B-King, Bassanova, Bittersmitter. Kjær Basse har mange navn, men under Banketten og ute i Malmø city var Basse smittespreder av den største Bitterheten siden undertegnede ble diskvalifisert fra Trond Gangsøy Cup i 2009. B-tydelig mye fokus på krangling og kverulering preget kvelden som minnet om en dårlig B-Film fra 90 tallet. Basse får karakteren B dersom det det er om og gjøre å tape Banketten. Ironisk nok starter både Bankett, Bitterhet, Bergen og Basse med samme Bokstav som mellomspillet Basse fullførte mot sin vilje.
 +
 
 +
Det var jevnt mellom disse to, men tittelen går til Stian Lode siden Basse konsumerte B-tydelige mengder Bajer under Banketten.
 +
 
 +
 
 +
b) '''Judasgeitene'''
 +
 
 +
Fra Høsten 2011 til høsten 2012 var Judasgeitene den største rekrutteringsklubben i Norge og en viktig faktor for å få opp antall deltakere i Bergensligaen og skape entusiasme rundt sporten. Til NM i Sandnes 2012 stilte Judasgeitene med seks av syv mulige spillere og ble belønnet med klubbpucken for entusiasmen. Høsten 2012 startet meget lovende med flere nye medlemmer i Judasgeitene, og på bergensliga nr 2 høsten 2012, var det hele 9 Judasgeiter på liga. Da Darko også vendte tilbake til bordhockeyen, talte Judasgeitene hele 10 aktive medlemmer og det ble snakket om at vi kunne stille i alle fall 3 og kanskje til og med 4 lag til neste NM. Det ble holdt egne Judasligaer med jevne mellomrom og vi bestemte oss for å arrangere en hyttetur. Hytteturen var fantastisk, men skulle vise seg skjebnesvanger. Etter denne hytteturen høsten 2012 mistet klubben 3 spillere som ikke har returnert siden. Utover høsten dabbet interessen av hos mange av de øvrige medlemmene og status rett før NM i Oslo 2013 er at Judasgeitene ser ut til å ikke klare å stille med mer enn 1 (!) mann (forfatter av denne nominasjonen). Fra å være en klubb i full vekst med ambisjoner om å stille 3-4 lag til NM og vinne klubbpucken igjen, til å kollapse helt og ikke klare å stille lag til NM, nominerer jeg herved Judasgeitene til Hjemåspucken.
 +
 
 +
 
 +
a) '''Osloligaen'''
 +
 
 +
Osloligaen arrangerte i oktober 2012 Lambertseter Open. Turneringen gikk sin gang, med godt spill, mindre godt spill, fornøyde spillere, og mindre fornøyde spillere (...) før det nærmet seg avslutningen og den sedvanlige turen til butikken for å kjøpe proviant til banketten. Alt er tilsynelatende ved det normale, og forventningene til en solid bankett der alle dagens begivenheter skal behørig omsnakkes stiger. Men det skulle ikke bli som de 7 tilreisende fra Bergen hadde forventet av en NBA-turnering. Osloligaen hadde nemlig ikke planlagt noen bankett. Og det som verre var, ingen i Osloligaen skulle på bankett, om det så ble arrangert en sådan, noe de tilreisende måtte organisere selv.
 +
 
 +
Sjokk og vantro bredte seg gjennom Bergensligaen, men det var ikke før Hjemås, på konfronterende spørsmål fra Holmin om han ikke i det minste skulle være med på bankett i egen by, dersom Bergensligaen arrangerte den, svarte med stillhet og et tomt blikk, før han tuslet retningsløst ned bakken fra Lambertseter Gård, at skandalen virkelig sank inn hos de tilreisende.
 +
 
 +
Bankett ble likevel arrangert, hjemme hos Graaveiring Halset, med kun et medlem fra Osloligaen; Ljunet, som tross alt huset en tilreisende bergensk nederlender som hungret etter bankett. Allerede på denne banketten ble det diskutert om det var rett at Osloligaen skulle nomineres til Hjemåspucken for ikke å ha arrangert bankett på egen turnering. De ville jo i så fall få en slags belønning for dette, et trofé. Under sterk tvil nomineres likevel Osloligaen til Hjemåspucken, men bør helst ikke stemmes på.
 +
 
 +
 
 +
 
 +
===Bankettpucken, Trond Ove Gangsøy===
 +
 
 +
 
 +
'''Nominerte:'''
 +
 
 +
 
 +
 
 +
a) '''Bjarne Axelsen'''
 +
 
 +
Presidenten i det Internasjonale Bordhockeyforbundet har lenge figurert som en trofast deltaker på internasjonale bordhockeyturneringer, og har som den mest-reisende spilleren i bordhockeyverden oppnådd en imponerende posisjon på World Tour-adelskalenderen. Samtidig den aktive deltakelsen gjort det mulig å knytte sammen bordhockeyverden på en unik måte, og gi alle miljøer en sjanse til delta i utviklingen av sporten.
 +
 
 +
Mindre kjent er det kanskje at Axelsen er en meget habil bankettdeltaker, noe han viste med sin tilstedeværelse på banketten på Bergen Open i mars 2013. Da flere  av bankettens deltakere var på veg hjem, deriblant en rekke judasgeiter, dukket Axelsen opp med sin forlovede Anette Engel, og bidrog til en minneverdig bankett som munnet ut i en kamp til 10 mål mellom Axelsen og sportspuck-nominerte Røren. Kampen endte 10-2 til Axelsen, som presterte en bankett-bordhockey som overgikk turnerings-bordhockeyen han tidligere på dagen hadde vunnet Bergen Open med. Axelsen nomineres for sitt årelange fokus på banketter generelt, og for å knuse Røren på Bergen Open-banketten spesielt.
 +
 
 +
 
 +
b) '''Trond Ove Gangsøy'''
 +
 
 +
Bordhockey-Norge begynner å bli gammelt. Flere av de mest sentrale spillerne har rundet 40 år, og bankettutholdenheten er ikke det den en gang var. Et godt eksempel er Røkens totale kollaps under banketten på Jæren Open januar 2013. Røken hadde innlosjert Trond Ove på Bryne denne helgen, men maktet ikke henge med da Sunnmøringen satte opp tempoet på sisterunden av banketten. Resultatet ble at Trond Ove måtte fortsette banketten over telefon til bankettens avdeling i Hagerupskogen, hvor Røren og Holmin var vitne til følgende legendariske formaning fra Trond Ove, da han oppdaget av Røken våknet et øyeblikk fra sin tunge søvn på egen sofa: "Bjørn Hagerup Røken: Sett deg opp og drikk"
 +
 
 +
Trond Ove Gangsøy nomineres for sin innsats for å motivere til anbefalt væskebalanse på banketten under Jæren Open 2013.
 +
 
 +
 
 +
 
 +
 
 +
 
 +
 
 +
 
 +
<!-- [[Puck Awards 2014]] -->
 +
 
 +
<!-- [[Puck Awards 2013]] -->

Revisjonen fra 11. feb. 2015 kl. 16:21

Noregs Bordhockeyallianse arrangerar kvart år Puck Awards under banketten i noregsmeisterskapen (NM). Puck Awards er norsk bordhockeys idrettsgalla, og deltakarane i noregsmeisterskapen røyster fram vinnarane. Prisane premierar gode og dårlege prestasjonar på og utanfor brettet i perioden frå og med fjorårets NM og fram til årets NM

Det vert normalt delt ut puckar i fylgjande kategoriar:

Løsnespucken: Til ein nykomar som har merkt seg ut positivt sportsleg eller utanomsportsleg.

Klubbpucken: Til ein klubb som har merkt seg ut positivt sportsleg eller utanomsportsleg.

Sportspucken: Til en spelar som har prestert sterke sportslege resultat, eller har vist stor sportsleg framgang.

Open puck: Til ein spelar, klubb, hending, eller kva det måtte vera, som har bidrege positivt til legendarien i bordhockeymiljøet.

Hjemåspucken: Til ein spelar eller klubb som har underprestert sportsleg, sosialt, eller på andre måtar i relasjon til bordhockey. Oppkalla etter Geir Hjemås, som var Europas dårlegaste spelar i 2010.

Bankettpucken: Den gjevaste av puckane i Puck Awards. Delast ut til ein spelar eller klubb som har prestert på et høgt nivå i bankettsammenheng.


Puck Awards 2014

Løsnespucken, Øystein Klippen

Nominerte:


a) Andreas Zarman

Jeg vil nominere Andreas Zarman til årets Løsnespucken. Han dukket opp på en sommerliga i begynnelsen av august 2013. Nærmere bestemt torsdag 8. august. Det eneste vi visste var at han het Andreas og ville være med og spille litt.

På denne sommerligaen så klarte han å slå selveste Trond O. Gangsøy, noe Morten Aarflot ikke har klart ennå (ettersom han har spilt i ca. 7 år). Helt utrolig.

Han endte på 4. plass på den aktuelle sommerligaen. Han kom foran etablerte spillere som Henning Tvedten, Morten Aarflot og Martin Tvedten (han har vi dessverre ikke sett så mye til etter den dagen).

Samme høst så deltok Zarman på Norway Open. Han kom videre til B-mellomspillet der han gjorde det ekstremt bra! Han slo selveste Endre Vestbø. Ingen hadde slått Vestbø i sin første store turnering, så her må man bare si JA. Zarman du får Løsnespucken!!

Typisk kjennetegn med Zarman er at han stiller alltid i shorts uansett hvilken årstid det er.

Stem på Zarman!!!

Takk for meg!


b) Øystein Klippen

Måtte i starten av sesongen finne seg i å skyfle litt i skyggen av sin bror Magnus, men har nå for alvor tatt steget ut av skyggen. Den yngste av brødrene Klippen har plukket så pass med poeng at han er Brent Plasts kaptein. Overasket de aller fleste når han under Bergen Open presterte å komme til A-sluttspill, og komme over en rekke rutinerte spillere. Han var til slutt bare ett par poeng i fra og ta med seg juniorpokalen hjem. Øystein har i tillegg markert seg på hjemmebane med å ta flere medaljer i Jærligaen. Han er i tillegg den eneste som faktisk har sluttet på fotball for å satse på bordhockey. Det er noe brødrene Hagerup lenge har etterlyst at juniorene burde gjøre, og Øystein ble dermed den første til å følge tvillingenes råd.


c) Magnus Klippen

Utmerket seg tidlig som Brent Plasts beste spiller, og det tok tid før han begynte å få konkurranse fra sine lagkamerater. Høydepunktene har stått i kø for den mellomste av brødrene Klippen i hans første bordhockeysesong! Han startet bordhockeykarrieren med å gå til A- sluttspill i Jæren Open, og tok med seg nybegynnerpokalen hjem med god margin. Deretter fulgte flere gode ligaer, før han igjen tok med seg nybegynnerpokalen hjem etter kretsmesterskapet på Jæren. Det tok ikke mer enn 2 måneder før han igjen utmerket seg, denne gangen med å vinne sin første Jærliga. Hans til nå siste gode prestasjon var å gå til topps i B-sluttspillet i Bergen Open. Meget sterkt.


Klubbpucken, Brent Plast BHK

Nominerte:


a) Lindås Puckskyverlag

Hvem hadde trodd at Hundvin i Lindås kommune i Nordhordland skulle bli et bordhockeysenter større enn Oslo, Trondheim, og de fleste andre byer i landet, tilsammen. Med 13 deltakere på Lindåsligaen før påske har Lindås Pyckskyverlag greidd å etablere en bordhockeyliga som er i ferd med å overgå selveste Bergensligaen.


b) Brent Plast BHK

I forbindelse med Jæren Open 13/14 fikk den eldste av brødrene Klippen med seg sine to brødre, og det skulle vise seg å være starten på noe stort. Den yngre delen av familien Klippen fikk med seg venner som også veldig raskt ble ivrige, og sammen dannet de Brent Plast BHK. På rekordtid fikk de seg en logo, og fikk bestilt drakter. Klubben markedsfører også seg selv med offisielle Facebook- og Instagrambrukere, slik at fans enkelt kan følge med klubben i sitt hjerte. Brent Plast har 15 mer eller mindre veldig ivrige spillere, som dukker opp på Jærliga hver eneste tirsdag. Men de unge lovende nøyer seg ikke med det, og har ofte en treningsliga i tillegg hver eneste uke. De stilte også med 5 spillere på Bergen Open 2013, hvor Magnus Klippen vant B-sluttspillet og Øystein Klippen fikk en meget respektabel plassering i A-sluttspillet. Brent Plast BHK har en rekke lovende spillere, som fort kan bli dominerende i Norgestoppen om noen år. Vi kan med sikkerhet si at Brent Plast BHK er den største bordhockeyklubben i Norge for tiden!


Sportspucken, Yngve Aasheim

Nominerte:


a) Yngve Aasheim

Yngve Aasheim har vært suveren i sesongen som har vært. Fra å vinne NM i Oslo gikk han videre til å bli beste nordmann i VM på hjemmebane (38. plass), nummer 5 i veteran VM og beste nordmann med 3. plass på Norway Open, før han vant Lambertseter Open og Bergen Open. Dersom du ser bort fra Trondheim Open, der det kun ble en 2. plass, ble Yngve beste nordmann i samtlige turneringer han deltok i. Sterkt! Sportspucken for sesongen 2013/14 trenger ikke nomineres men bare overrekkes Yngve Aasheim mens vi andre bøyer oss i plaststøvet fra STIGA Play Off som han så mesterlig dominerer i Norge. Yngve sine prestasjoner for sesongen har tatt ham forbi Øyvind Hansen og opp på en 2. plass bak Tore Lie på NBAs adelstabell.


b) Andreas Røren

Lansert av magasinet D2 som Norges store håp i VM i bordhockey var det en skuffelse at Ljunet ikke engang greide "cuten", og måtte ut i et stusselig B-VM. Prestasjonen her var likevel så sterk at Røren kunne flytte hjem til Ulsteinvik som Verdensmester. Under NM i forkant av VM var Røren den som var nærmest å hindre Yngve Aasheim ta sitt andre NM-gull, og han var også en av to på det toppede laget Norge stilte med mot erkerival Ukraina, som gjorde en relativt respektabel figur mot den lille niåringen Oleksi Korabel, som i følge Jørn Moldvær måtte stå på en bruskasse for å nå opp til brettet. Med et selvmål av Korabel greide Røren å kjempe inn en sterk uavgjort 1-1. Røren avsluttet bordhockeyåret 2013 med en ekstremt sterk 4-2-seier i finalen mot regjerende Norgesmester Aasheim, og selv om bordhockeykarrieren hans etter dette har gått rett i dass, nomineres han til sportspucken for sesongen 2013-2014.


c) Arne Hetlelid

Arne Hetlelid spilte seg i 2009 til kvartfinale under Jæren Open og tok sin første og eneste topp 8 plassering siden debuten i 2005. 5 år etterpå slår han til og slår ut finalefavoritt Andreas Røren 4-2 i sin første kvartfinaleseier. Røren, som kunne velge mellom Eidsnes og Hetlelid, angret nok på det valget og ble avkledd av en taktisk god Hetlelid. Sjokkpucken er ikke en kategori i år og derfor nomineres Arne Hetlelid til Sportspucken for sin første pallplassering i en NBA turnering.


Open puck, Vegard Klippen

Nominerte:


a) Vegard Klippen

Frode og jeg har kun gjort en brøkdel av det ansvaret som vanligvis har tynget våre skuldre denne sesongen. Takket være Klippen har vi endelig fått tid til å tilbringe tid med familien vår og vi har kunnet være produktive i jobbene våre. Klippen har tatt enormt ansvar for miljøet på Jæren og er hovedgrunnen til at alle på Jæren nå kan spille hockey hver eneste tirsdag. Han stiller til valg i NBA-styret og i tillegg begynner han å bli sykt god i bordhockey.

Vegard Klippen har etter at han begynte med bordhockey høsten 2012 utviklet seg raskt som bordhockeyspiller. Han har det siste året blant annet utmerket seg sportslig som Norges beste junior på rankingen, Norges beste i Junior-VM og leder Jærligaen 2013/14. Vegard har i sin andre sesong i Jærligaen tatt hele 13 medaljer! På nyttårsaften dannet Vegard, sammen med resten av junioreliten, klubben Jæren Bordhockey. Det er en klubb som fort kan bli en klubb å se opp for! Klippen har i forbindelse med NM tatt ansvar og skaffet klubben sponsor og fullt draktsett. Men det er ikke bare innsatsen og den sportslige delen han har utmerket seg med! Vegard har også utmerket seg på rekrutteringsiden. Han presterte blant annet å få med seg hele 19 nye eller inaktive spillere på Jæren Open, når resten av bordhockey-Norge sviktet. Vegard har også tatt mye av ansvaret for å arrangere Jærligaen det siste året, etter hvert som brødrene Hagerup begynner å bli travlere. Han skal også ha den største delen av æren for at over 50(!) spillere har vært innom Jærligaen denne sesongen, og at det stadig dukker stadig opp nye fjes i bordhockeylokalene i Frøyhallen.


b) Frode Hagerup og Bjørn Hagerup Røken

Tvillingene Frode- og Bjørn Hagerup har gjennom en årrekke bidratt med å gjøre norsk bordhockey til det det er i dag. Gjennom deres engasjement, vilje og innsats har de bidratt med å arrangere norske turneringer over hele landet. Det er liten tvil om at uten de arrogante tvillingene ville norsk bordhockey definitivt beveget seg i en langt mer negativ retning. I Juni arrangerte vi VM her i Norge, noe mange var med å bidro med. Men i bunn og grunn var det Frode og Bjørn som arrangerte VM. Det ble gjennomført med stil, og arrangementet blir av de fleste beskrevet som det beste VM-et noensinne. Det la heller ikke presidenten i ITHF skjul på i sin nyttårstale. I tillegg til å gjennomføre ett nærmest feilfritt VM, skal tvillingene også ha æren for at Jærmiljøet stadig vokser. Frode og Bjørn er ledertyper som du kan regne med, og som alltid gjennomfører ting ordentlig! Etter mange års innsats for norsk bordhockey fortjener Frode Hagerup og Bjørn Hargerup Røken hederspucken 2013/2014!


c) Morten Aarflot

Bergen 5. september 2013. Bergensligaen feirer seg selv og sine 10 år på baken med en heidundrandes jubileumsliga på Seminarrom e på Studentsenteret, og har flydd inn Bergensligalegender som Geir Hjemås, Bjørn Røken og Lars Eirik Aase, i tillegg til de mer lokale tidligere heltene Jon Andreas Hestad og Trond Selseng. VM-finalistene Atis Silis og Edgars Caics har også meldt seg på denne festligaen, men lite ante vel Verdensmester Silis om hvilken fest han hadde i vente. Morten Aarflot har spilt variabelt, som regelen er, med noen sterke prestasjoner som 2-2 mot Aase og 3-2 over Fure, før han blir fullstendig vingeklippet og gjennomslaktet av en illsint og hevnlysten Trond Ove Gangsøy som kommer rett fra fire strake tap og 5-19 til sammen mot brødrene Lønne, Damespiller'n og Hjemås. 9-1 i en kamp Trond Ove sannsynligvis er ekstremt misfornøyd med, setter sitt preg på en enkel mann fra Randaberg. Det Aarflot gjør for å komme seg tilbake til hektene når han i neste kamp møter verdens beste bordhockeyspiller har gitt han legendestatus i Bergensk, Norsk, og (burde iallfall i) internasjonal bordhockey. Mangeårig sporadisk ligadeltaker og resultatplotter Koop står tilfeldigvis og observerer kampen mellom Aarflot og Verdensmesteren. Og hvilket hell at Koop akkurat var der. Var der på Seminarrom E på Studentsenteret i Bergen, da Morten Aarflot gikk opp i ledelse 1-0 mot Verdensmester Atis Silis, ... på Aspenstrøm.


d) Bjørn Hagerup Røken

Han meldte på forhånd fra om at han ikke skulle delta på Bergen Open selv om han var påmeldt. Da Bjørn Hagerup Røken likevel plutselig stod i kantina på realfagsbygget, klar for å spille, ble samtlige spillere tatt så fullstendig «off-guard» at Bjørn Hagerup Røken klarte å måke seg heilt til finalen med spader. Bjørn Hagerup Røken nomineres til Open Puck for å spille seg helt til finalen i Bergen Open uten å skåre på en eneste venstreskyffel.


Hjemåspucken, Thorbjørn F Hestvaag

Nominerte:


a) Yngve Aasheim

Det hører med til sjeldenhetene at den suverene mester i norsk bordhockey nomineres til Hjemåspucken, men når man i en uhyre viktig lag-VM-kamp taper 1-7 mot en niåring og i ettertid må presisere at det faktisk ble 1-7 og ikke 0-7 som mange trodde, fortjener man å bli kronet med Norsk bordhockeys høyeste negative utmerkelse. Oleksi Korabels herjinger med norske mestere kan overværes på Bambuser, og ble vist frem på banketten under Bergen Open 2014 til enorm sjokk og vantro fra de som fremdeles ikke hadde blitt kastet ut av en sovende Flatøy.


b) Vegard Flatøy

Vegard Flatøy er ikke nominert til Hjemåspucken fordi han glemte at det finnes noe som heter moms, noe man må betale når man har startet designbyrå. Han er heller ikke nominert for å ikke ha råd til å reise på NM, noe som sjelden har hindret visse andre Bergensligaspillere fra å delta (jamfør Hjemåspuknominasjon til Holmin og Røken 2012). Ei heller er han nominert til Hjemåspucken for å ha blitt tilbudt flyreise, fullpensjon, deltakeravgift og øl på NM 2014, av Holmin òg, hold dere fast, ... Trond Ove Gangsøy. Nei det Vegard Flatøy er nominert til Hjemåspucken for er IKKE at han takket ja til dette tilbudet, men at han etter å ha takket ja, mens Judas solgte sin beste venn for en neve sølvpenger og Simon Peter fornektet sin enda bedre venn, fant ut at han likevel ikke ville til NM. Og der sat Holmin og Trond Ove, med flybilletten i postkassa. Kanskje var det egentlig de som burde nomineres...


c) Tønsberg BHK

Tønsberg BHK var en enormt profilert og selvrespektert klubb for få år siden, med egen junioravdeling og flere sterke resultat, som sølv, eller first looser position, i fem år på rad. Men som med andre hus som er bygd på gyngende grunn, må til slutt jordskjelvet komme. Juniorene forsvant, Hjemås dro til Syden, og Tønsberg BHK klarte ikke å stille lag i NM på hjemmebane i Stavanger 2014.


d) Jarle Eide

En god leder skal være synlig i media, styre organisasjonen med fast og rettferdig hånd, være innovativ og motivere til kreativitet og arbeidslyst, og delta i alle festligheter og seminarer på fast basis. Jarle Eide er et glimrende eksempel på en slik mønsterleder. Under de to årene denne hundeelskeren har styrt NBA-skuta som en Captain Cook over verdenshavene, også kallet Eide-tiden blant den menige bordhockeyentusiast, har NBA utviklet seg til en organisasjon i norsk og internasjonal toppklasse, på linje med organisasjoner som Apple og Google. Eide kroner dette verket med å lese opp denne nominasjonen til den gjeve Hjemåspucken, og ønskes et suksessfullt liv som toppleder i den internasjonale organisasjonen som får fatt i denne attraktive kapasiteten.


e) BHK Graaveir

NM 2012: Judageitene kroner en fantastisk debutsesong med Klubbpucken.

NM 2013: Judasgeitene sin eneste representant reiser hjem i skam med Hjemåspucken under armen, for ikke å ha klart å stille lag som regjerende Klubbpuck-vinner. Samtidig klatrer en ny gjeng opp på Klubbpuckhimelen, BHK Graaveir. Det er likevel like før graaveiringene presterer den totale fadesen å ikke møte opp på prisutdelinga og så godt som være sikra Hjemåspucken på neste års NM.

NM 2014: BHK Graaveir stiller med èn deltaker på NM, kopierer Judasgeitene sin katastrofale prestasjon under forrige NM, og blir premiert med en soleklar og obligatorisk Hjemåspuck.


f) Thorbjørn F. Hestvaag

Hestvaags prestasjoner har sunket i takt med hans holdninger og svømmer nå på dypt vann. Hestvaag startet sesongen med en meget respektabel plassering i Jæren Open, og ble "Beste Junior". Etter det har det vært trådt for "Jordbærpikken", og det har blitt lenger mellom høydepunktene. Han nådde bunnen da han presterte å gjøre ett elendig Bergen Open. Til manges store overraskelse gikk Hestvaag til B-sluttspill, uten og greie å ta medalje. Hestvaag mener selv at han er underranket, men kom likevel 6 plasser under sin egen ranking. Hestvaags til nå siste påfunn var når han han uttalte at han vurderte å droppe NM på hjemmebane, i frykt for en ny ydmykelse. Det ville vært en skandale!


g) Arne Johannes Holmin

Ganske nøyaktig 5 måneder etter at Holmin i siste liten måtte melde avbud på Swedish Masters for å fullføre doktorgradsavhandlingen etter at han både hadde meldt seg på og betalt fly og hotell, oppstod det igjen enorme logistitiske problem da Holmin skulle reise til Brønderslev på Trophy of Denmark. Igjen var nevnte doktorgrad svært delaktig. Planen var at Holmin skulle ta båt fra Bergen sammen med SA Fure og HC Lønne, og at Bjørn Røken skulle gå på i Stavanger. Det Holmin hadde glemt var at han skulle på en seremoni med utdeling av diplom for godkjent doktorgradsavhandling. Dette medførte at Holmin ikke hadde sjanse til å rekke båten, og bestilte fly fra Bergen til Stavanger for å hoppe på båten sammen med Røken der. Verden ville det likevel ikke slik heller. Oljesøl førte til enorme køer fra Bergen sentrum til Flesland og Holmin rakk ikke flyet. Fullstendig knust og vonbroten ringte han rundt til turkameratene for å informere om at det ikke blei Danmarkstur. Heldigvis arbeider kona til Bjørn Røken, Marte, med å løse lignende logistiske problem for å få folk på jobb i Nordsjøen, og foreslo fly til København og tog videre til Brønderslev. Arne Johannes Holmin nomineres til Hjemåspucken for ELENDIG reiseplanlegging! For å toppe det hele kalte han ikke opp datteren, som kom til verden et halvt år senere, etter Marte Røken som redda ei magisk helg i Danmark. Nomineres også etter gammel sedvane.


h) Henning Tvedten

Henning Tvedten nomineres for å ha underprestert i å prøve å unngå at BHK Graaveir vinner Hjemåspucken, akkurat som Judasgeitene gjorde det i 2013, og bare klart å få med seg selv fra sin egen klubb til NM.


Bankettpucken, Reinert Kverneland

Nominerte:


a) Reinert Kverneland

Banketten etter Jæren Open 2013 går inn i rekken av legendariske banketter på Kvernaland. Til tross for lite oppmøte på banketten ble deltakelsen historisk, med den høyeste prosentandelen av kvinner på banketten siden Audhild hadde filmquiz på Jæren Open 2010. Hele 40% av deltakerne var kvinner! Da junior Thorbjørn Hestvaag glimret med sitt fravær stilte hans mor opp og representerte familien på banketten. Brobyggeren, ordføreren som er for kommunesammenslåing, Reinert Kverneland slo denne kvelden sammen NBA-bankett med en gjenforeningsfest for tidligere arbeidstakere på Rimi Kverneland. Familiebedriften som han gjorde til en institusjon på Kvernaland har hatt flere Hageruper i arbeid enn det har vært Hageruper på NBA turnering. Der mange trodde at Hageruper hadde klippekort på bankettseire gjorde Kverneland en kjempedebut og vant sin første men forhåpentlig ikke eneste bankett. Ordføreren laget glimrende stemning, tok flere gratulasjonsbilder med vinner Geir Hjemås og gjorde banketten til sesongens beste bankett. Frode Hagerup prøvde i en siste krampetrekning å danse seg til seier ved bruk av både barkrakker, kremblåser og en gammel saksofon uten å være i nærheten av bankettseirer. Reinert Kverneland nomineres herved til bankettpucken 2013/14 for sin deltakelse, sammenslåing og tilstedeværelse på banketten etter Jæren Open 2013.


b) Trond Ove Gangsøy

I en sesong der mestbankettpuckvinnende Trond Ove Gangsøy har glimret med et utrolig svakt og meget sjokkerende fravær på obligatoriske turneringer som Jæren Open, Trondheim Open og Lambertseter Open, nomineres han likevel til bankettpucken av gammel sedvane, òg for til sin innsats på banketten etter Bergen Open på kvinnedagen 2014. Etter en katastrofal turnering der omtrent alle under 15 år slo den gamle hardtslående ørnen, viste Trond Ove seg fra en eksepsjonelt forbilledlig side da han med sine lange armer geleidet de samme Jæreske juniorene han tidligere på dagen hadde tapt mot, gjennom en deilig bankett i Vegard Flatøys residens på Møhlenpris. På ett tidspunkt, mens Trond Ove snakket energisk om hvorfor legender som Hestad, Lie, Oftedal og Eide ikke lenger spiller hockey, strakte armene hans seg bokstavelig talt fra vegg til vegg i det 4 meter lange bankettlokalet. Det er kjent at albatrossen er det luftdyret med størst vingespenn (3.5 meter), men etter banketten i Bergen har disse vakre fuglene fått skarp konkurranse av en havsule fra Spjelkavik.



Puck Awards 2013

Løsnespucken, Vegard Klippen

Nominerte:


a) Vegard Klippen

Vegard Klippen er en av Jærens og Tønsberg BHKs nye juniorbølge som forhåpentligvis vil revolusjonere norsk bordhockey. Han har en egen evne til å tiltrekke seg oppmerksomheten fra media og er den eneste bordhockeyspilleren i Norge som har sitater i lokale aviser på samtlige turneringer han har deltatt på. Han har prestert verbale lekkerbiskener som "Eg vil kjempa med flagget på brystet i VM. Då får eg noko å fortelja barnebarna mine om 50 år" og "Eg fikk ikkje sova i natt fordi eg var så spent" på trykk. Når han samtidig er eksepsjonelt fotogen så er han en klar kandidat til årets nye hockeynavn.


b) Torbjørn Kverneland

Torbjørn Kverneland er den av de ferske Tønsberg-juniorene som lever mest opp til klubb-imaget. Stor i kjeften, har en nesten uhemmet tro på egne evner og et strålende humør. Kverneland er en fryd å ha i lokalet når seriøse saker skal diskuteres på et Årsmøte i NBA, og det ventes mye både sportslig og utenomsportslig av denne karen i årene fremover.


c) Benjamin Øveraas

Benjamin Øveraas er en av bergensligaens nye spillere denne sesongen. Når han ble spurt om hvilken klubb han ville spille for, svarte han at han heller ville lage sin egen klubb sammen med Martin Hatlebrekke. Kapteinen i BHK Graaveir har hatt en fin utvikling og er den som jevnt over har prestert best i bergensligaen av BHK Graaveirs medlemmer. Øveraas har et stort potensial innenfor bordhockey, og så lenge han fortsetter å spille jevnlig, er det bare opp til han selv hvor god han kan bli.


c) Benjamin Øveraas

Benjamin Øveraas er en av bergensligaens nye spillere denne sesongen. Når han ble spurt om hvilken klubb han ville spille for, svarte han at han heller ville lage sin egen klubb sammen med Martin Hatlebrekke. Kapteinen i BHK Graaveir har hatt en fin utvikling og er den som jevnt over har prestert best i bergensligaen av BHK Graaveirs medlemmer. Øveraas har et stort potensial innenfor bordhockey, og så lenge han fortsetter å spille jevnlig, er det bare opp til han selv hvor god han kan bli.


c) Martin Hatlebrekke

Martin Hatlebrekke, visepresident i BHK Graaveir har vært et friskt pust i bergensligaen i høst og vår. På bergensligatabellen ligger Hatlebrekke litt bak klubbkaptein Øveraas, men dette er i hovedsak grunnet færre ligaoppmøter i vår. Gjenomsnittsverdien per liga viser at han bare ligger ett poeng bak, noe som tyder på et utrolig jevnt oppgjør internt i BHK Graaveir utover våren. I likhet med Øveraas, har også Hatlebrekke et godt blikk for bordhockey og lærer fort, og det var netopp Hatlebrekke som sikret BHK Graaveirs første pokal da han vant Rookie-pokalen under Bergen Open 2013.


Klubbpucken, BHK Graaveir

Nominerte:


a) Tønsberg Bordhockeyklubb

Tønsberg bordhockeyklubb har hatt solid vekst denne sesongen og kan skilte med den største junioravdelingen i landet. Klubben jobber aktivt med å rekruttere ungdom til avdelingen på Jæren og har hele 12 nye spillere denne sesongen der 11 er juniorer. TøBHK har også jevnt gode sportslige prestasjoner i eliteavdelingen og er den klubben i Norge som virkelig satser på topp og bredde (gjerne rundt magen).


b) Tønsberg Bordhockeyklubb og Stigarevolusjonen

Gjennom flere år har Tønsberg BHK og Stigarevolusjonen underholdt borhockey-Norge med friske verbale fraspark, veddemål med klubbytter som innsats (der Stigarevolusjonen som regel har tapt), og intens kniving om å være beste klubb rent sportslig. Forholdet mellom de to klubbene kan sammenlignes med et brødreforhold der den ene er litt rund og bøllete, mens den andre er mer sofistikert men litt for lett å lure. Veddemålet mellom Tønsbergs Hjemås og Stigarevolusjonens norske mester Østrem, om å være førstemann opp Stoltzekleiven i Bergen, er i skrivende stund fremdeles ikke avklart, da doktor Østrem har påberopt seg gyldig fravær grunnet feilbehnadling hos en annen lege. Juridisk ansvarlig i NBA, Trond O. Gangsøy arbeider med saken, som i værste fall for Stigarevolusjonen kan ende med at Østrem må ta fire hos fienden. Tidligere har Holmin lidd en tilsvarende sjebne, og nå kan de to klubbene bli nødt til å dele en puck i tillegg til spillere.


c) BHK Graaveir

Det er ikke alltid like lett å rekruttere nye folk til bordhockey. Høsten 2012 fikk bordhockey-Norge ikke bare en rekke nye spillere, vi fikk også en helt ny klubb. BHK Graaveir har sjarmert både gamle og nye bordhockeyspillere med sin entusiasme på og utenfor brettet. De var tidlig ute med å designe logo og fikk opp en facebook-side der de har kunngjort regelmessige pressemeldinger. Til Bergen Open 2013 var også t-skjortene på plass, og før NM har klubben etablert instagram-konto. Siste nytt fra BHK Graaveir er at de har sikret seg en sponsoravtale med energidrikk-leverandøren Cult, noe som har ført til produtplasering i spillelokalet på bergensligaen. BHK Graaveir har vist det fulle potensialet av en brodhockeyklubb, og vil forhåpentligvis bemerke seg også sportslig de neste årene.


Sportspucken, Espen Moe

Nominerte:


a) Espen Moe

2012 var et fremragende godt år for den til vanlig "høyst ordinære" bordhockeyspilleren Espen Moe. En ok sesongstart med 52. plass under SM ble raskt glemt da Espen tok en sterk 3. plass under NM på Jæren i fjor. Før dette hadde han vist stigende formkurve med femte plass på Bergen Open.

I september tok Espen er svært imponerende 3. plass under Norway Open foran spillere som Pontus Eriksson, Bjarne Axelsen, Peter Östlund, Yngve Aasheim og Tønsbergs store sønn Frode Hagerup. Deretter fulgte 8. plass på Jæren, 3. plass i Trondheim før Espen vant sin første NBA turnering på Jæren i januar i år, etter en fantastisk turnering. Espen er den første i norsk bordhockeys historie som har klart å vinne en NBA turnering og samtidig skaffe seg pass!

Det er særlig fortjent at en spiller som Espen Moe, som har støttet bordhockeymiljøet med sin tilstedeværelse gjennom mange år, endelig får betalt i form av en slik fantastisk sesong. At disse resultatene kommer etter flere utenomsportslige utfordringer gjør det ekstra imponerende. Espen har tatt steget opp blant de beste i Norge, med stabilt høyt nivå, og er definitivt ikke lenger en "høyst ordinær" bordhockeyspiller i norsk målestokk.

For sine prestasjoner i sesongen 2012-2013 nomineres Espen Moe til sportspucken!


b) Andreas "Ljunet" Trunsrud Røren

Etter det sure tapet for Remmem i kvarfinalen under NM 2012, har formkurven til Ljunet pekt jevnt oppover. Han ledet lenge mellomspillet under Norway Open i Bergen i september 2012, fikk sin første og etterlengtede seier i Osloligaen i oktober 2012, og toppet tredjeplassen på Lambertseter Open samme måned med seier i Trondheim Open november 2012. Etter en sterk seier i Volda Open Påske 2013 seiler Ljunet opp som en farlig utfordrer til NM tittelen 2013.


c) Stian Østrem

Stigarevolusjonens flaggskip Østrem var fra mai 2010 til januar 2012 den høyest rankede norske bordhockeyspilleren, uten at han hadde vunnet en NBA-turnering. Da han endelig klartret til topps på norsk jord var det like godt som Norgesmester i NM i Sandnes 2012. Etter sterk innsats på SM i januar 2013 har Østrem også tatt tilbake posisjonen som Norges høyest rankede spiller.


d) Frode Hagerup

Tønsbergs nå største spiller har hatt en solid framgang på verdensrankingen denne sesongen. Fra 197. plass i april 2012 har han nå en 110. plass i april 2013. Hagerups fire tellende resultater har kommet denne sesongen, med en sterk finaleplass i B i EM i Riga juni 2012, 9. plass i Norway Open i Bergen september 2012, og finaletap i Jæren Open januar 2013 som best.


Open puck, Frode Hagerup og Bjørn Hagerup Røken

Nominerte:


a) Frode Hagerup og Bjørn Hagerup Røken

NM på Jæren 2012. Primus motorer for VM i Stavanger. Knallhard satsing på bordhockey selv med store forpliktelser på hjemmebane. Med unntak den evig unge tv-kjendisen Arne J. Holmin, og med et nikk til gamle Oslo-Bakken, er det vel liten tvil om hvilke personer som betyr mest for det norske bordhockeymiljøet. De skal selvsagt hedres for sin innsats, men ikke minst for sin evne til å samle alle i bordhockey-Norge rundt seg. Det som imponerer nominasjonskomiteen mest er den spesielle evnen brødrene har til å samle ulike mennesketyper rundt seg, og styre skuta i all slags vær. Om det er tenåringer på Jæren som trenger motivasjon, slitne familiefedre på tur til en østeuropeisk storby som trenger en drikkekompis, en kverulant legespire som trenger grensesetting, fulle elektrikere som ikke ser forskjell på hotell og Lenin-monument eller en nasjon som roper etter et VM på hjemmebane; Hagerup/Røken tar ansvar. De er nesten provoserende omgjengelige og lette å like, og har en spesiell evne til å få alle i norsk bordhockey til å dra i samme retning (forhåpentligvis mot hotellet og ikke mot strippeklubben). Det er alltid en glede å møte Hagerups på turnering, og selv om det ikke alltid er avtalt, er de alltid naturlige lagledere på tur.

For sin innsats for bordhockeymiljøet, omgjengelighet og evne til å være pappaer, kamerater, lærere og lagledere på samme tid nomineres Brødrene Hagerup/Røken til Åpen Puck.


b) Trond Ove Gangsøy

Nominasjonskomiteen synes det er på høy tid at personen det nå skal snakkes om nomineres til Åpen puck. Hvor mange personer i bordhockeymiljøet kan snike seg unna rigging, rydding, betaling av turneringer, tvilsomme karrierevalg, elendige dropper og enda mer elendige senterfinter og allikevel være en person man alltid ser umåtelig fram til å treffe igjen på turnering? Det er ingen tvil om at Trond Ove Gangsøy har en helt spesiell posisjon i norsk bordhockey.

Nominasjonskomitèen vil legge ekstra vekt på den store innsatsen Trond Ove faktisk nedlegger for miljøet. Han lager noen uforglemmelige quizer, både til bordhockeyreiser og banketter. Det å lage en god quiz, med riktig vanskelighetsgrad, varierte spørsmål, med ulike typer spørsmål for en variert målgruppe krever en mann med mye kunnskaper; ikke bare faktakunnskaper, men også kunnskap om menneskene som skal løse quizen. Og at Trond Ove har kunnskap og bryr seg om oss i miljøet er vel aldri så tydelig som når han skriver lange, velformulerte og høyst underholdene innlegg etter turneringer. For ikke å glemme eulogiene med imponerende mengde faktakunnskaper han produserer på gjesteboka etter store turneringsseire, noe som blant annet rørte Østrem til tårer etter NM i fjor.

For sine mangeartede bidrag til norsk bordhockey nomineres Trond Ove Gangsøy til Åpen Puck!


c) Jørn Moldvær

"Har du sett, jeg treffer ikke pucken." Sjelden har en 0-0-kamp med påfølgende seksogethalvt minutts sudden vært like underholdende som da Moldvær ble nedkjempet av Remmem i finalen på Lambertseter Open oktober 2012. Åttendedelsfinalen mellom Trond Ove Gangsøy og Jon Andreas Hestad under Trondheim Open 2008, som ble avgjort med en ca 10 minutts sudden etter 0-0 i sjuende kamp, var utvilsomt minneverdig, men ikke like underholdende i den forstand at tilskuerne senere på kvelden lo seg i søvn ved tanken på Moldværs utrolige spill. Avanserte kombinasjoner mellom venstreving, venstreback og høyreving førte fram til en mengde forsøk på høyreskyffel. Ingen traff mål, ved de færreste traff senter pucken, og en stor del av forsøkene endte direkte til Remmems høyreving, som vanntro og lattermild kunne forsøke å avgjøre kampen. Det mistenkes at Remmem drog spilleforlengelsen ut i langdrag, nettopp for å kunne nyte Moldværs hårreisende svake hockey på video i ettertid. Hele suddenen ligger ute på youtube (søk etter "Basse Remmem"), til fornøyelse for de stemmegivende og eventuelt andre med sans for "Americas Funniest Home Videos" og tilsvarende tv-programmer.


d) Frank Tønes Tønnesen

Helt siden han vant tidenes første Haua Bordhockey Liga den 24. februar 2005, har Frank Tønnesen kombinert et aktivt artistliv med bordhockeykarriæren. De seneste årene har musikkarriæren muligens hatt en noe høyere prioritet enn bordhockeykarriæren, noe som sannsynligvis har vært et klokt valg; ikke fordi Tønes ikke er en habil bordhockeyspiller (han har en meget giftig venstreving og finesser til å slå de fleste), men fordi han kunne innkassere hele to priser under årets Spellemann-utdeling. Selv om man skulle tro at en landsens mann kunne bli oppblåst av slik suksess, holder Tønes alltid pucken på isen, og spiller gjerne konserter i bordhockey-tskjorter. I flere intervjuer har Tønes snakket varmt om at han spiller bordhockey, og han nomineres til Åpen Puck for sine eminente bidrag for å promotere bordhockeysporten til kulturelite og mannen i gata.


Hjemåspucken, Judasgeitene

Nominerte:


a) Stian Lode

Siden det ikke var noen klar vinner må vi vel dessverre konstantere at det ikke ble kåret noen vinner av SM Banketten 2013. Fokuset ble dessverre rettet mot taperen(e) av Banketten. De nominerte var:

Stian Lode: var pådriveren til at vi skulle gå fra Bankettlokalet til Malmø sentrum. Dette resulterte i mindre tid til drikking og flere av deltakerne holdt på å bli edru på turen til nærmeste pub. Var sammen med Y. Aasheim også den første til å reise hjem fra Malmø City. Annonserte før Banketten at han skulle vinne for å veie opp mot innsatsen hans i SM og manglende pokal for D-tittelen han vant samme dag. Får karakteren A dersom det er om og gjøre å tape Banketten.

Jørn Moldvær: Kranglebasse, Rottebass, B-King, Bassanova, Bittersmitter. Kjær Basse har mange navn, men under Banketten og ute i Malmø city var Basse smittespreder av den største Bitterheten siden undertegnede ble diskvalifisert fra Trond Gangsøy Cup i 2009. B-tydelig mye fokus på krangling og kverulering preget kvelden som minnet om en dårlig B-Film fra 90 tallet. Basse får karakteren B dersom det det er om og gjøre å tape Banketten. Ironisk nok starter både Bankett, Bitterhet, Bergen og Basse med samme Bokstav som mellomspillet Basse fullførte mot sin vilje.

Det var jevnt mellom disse to, men tittelen går til Stian Lode siden Basse konsumerte B-tydelige mengder Bajer under Banketten.


b) Judasgeitene

Fra Høsten 2011 til høsten 2012 var Judasgeitene den største rekrutteringsklubben i Norge og en viktig faktor for å få opp antall deltakere i Bergensligaen og skape entusiasme rundt sporten. Til NM i Sandnes 2012 stilte Judasgeitene med seks av syv mulige spillere og ble belønnet med klubbpucken for entusiasmen. Høsten 2012 startet meget lovende med flere nye medlemmer i Judasgeitene, og på bergensliga nr 2 høsten 2012, var det hele 9 Judasgeiter på liga. Da Darko også vendte tilbake til bordhockeyen, talte Judasgeitene hele 10 aktive medlemmer og det ble snakket om at vi kunne stille i alle fall 3 og kanskje til og med 4 lag til neste NM. Det ble holdt egne Judasligaer med jevne mellomrom og vi bestemte oss for å arrangere en hyttetur. Hytteturen var fantastisk, men skulle vise seg skjebnesvanger. Etter denne hytteturen høsten 2012 mistet klubben 3 spillere som ikke har returnert siden. Utover høsten dabbet interessen av hos mange av de øvrige medlemmene og status rett før NM i Oslo 2013 er at Judasgeitene ser ut til å ikke klare å stille med mer enn 1 (!) mann (forfatter av denne nominasjonen). Fra å være en klubb i full vekst med ambisjoner om å stille 3-4 lag til NM og vinne klubbpucken igjen, til å kollapse helt og ikke klare å stille lag til NM, nominerer jeg herved Judasgeitene til Hjemåspucken.


a) Osloligaen

Osloligaen arrangerte i oktober 2012 Lambertseter Open. Turneringen gikk sin gang, med godt spill, mindre godt spill, fornøyde spillere, og mindre fornøyde spillere (...) før det nærmet seg avslutningen og den sedvanlige turen til butikken for å kjøpe proviant til banketten. Alt er tilsynelatende ved det normale, og forventningene til en solid bankett der alle dagens begivenheter skal behørig omsnakkes stiger. Men det skulle ikke bli som de 7 tilreisende fra Bergen hadde forventet av en NBA-turnering. Osloligaen hadde nemlig ikke planlagt noen bankett. Og det som verre var, ingen i Osloligaen skulle på bankett, om det så ble arrangert en sådan, noe de tilreisende måtte organisere selv.

Sjokk og vantro bredte seg gjennom Bergensligaen, men det var ikke før Hjemås, på konfronterende spørsmål fra Holmin om han ikke i det minste skulle være med på bankett i egen by, dersom Bergensligaen arrangerte den, svarte med stillhet og et tomt blikk, før han tuslet retningsløst ned bakken fra Lambertseter Gård, at skandalen virkelig sank inn hos de tilreisende.

Bankett ble likevel arrangert, hjemme hos Graaveiring Halset, med kun et medlem fra Osloligaen; Ljunet, som tross alt huset en tilreisende bergensk nederlender som hungret etter bankett. Allerede på denne banketten ble det diskutert om det var rett at Osloligaen skulle nomineres til Hjemåspucken for ikke å ha arrangert bankett på egen turnering. De ville jo i så fall få en slags belønning for dette, et trofé. Under sterk tvil nomineres likevel Osloligaen til Hjemåspucken, men bør helst ikke stemmes på.


Bankettpucken, Trond Ove Gangsøy

Nominerte:


a) Bjarne Axelsen

Presidenten i det Internasjonale Bordhockeyforbundet har lenge figurert som en trofast deltaker på internasjonale bordhockeyturneringer, og har som den mest-reisende spilleren i bordhockeyverden oppnådd en imponerende posisjon på World Tour-adelskalenderen. Samtidig den aktive deltakelsen gjort det mulig å knytte sammen bordhockeyverden på en unik måte, og gi alle miljøer en sjanse til delta i utviklingen av sporten.

Mindre kjent er det kanskje at Axelsen er en meget habil bankettdeltaker, noe han viste med sin tilstedeværelse på banketten på Bergen Open i mars 2013. Da flere av bankettens deltakere var på veg hjem, deriblant en rekke judasgeiter, dukket Axelsen opp med sin forlovede Anette Engel, og bidrog til en minneverdig bankett som munnet ut i en kamp til 10 mål mellom Axelsen og sportspuck-nominerte Røren. Kampen endte 10-2 til Axelsen, som presterte en bankett-bordhockey som overgikk turnerings-bordhockeyen han tidligere på dagen hadde vunnet Bergen Open med. Axelsen nomineres for sitt årelange fokus på banketter generelt, og for å knuse Røren på Bergen Open-banketten spesielt.


b) Trond Ove Gangsøy

Bordhockey-Norge begynner å bli gammelt. Flere av de mest sentrale spillerne har rundet 40 år, og bankettutholdenheten er ikke det den en gang var. Et godt eksempel er Røkens totale kollaps under banketten på Jæren Open januar 2013. Røken hadde innlosjert Trond Ove på Bryne denne helgen, men maktet ikke henge med da Sunnmøringen satte opp tempoet på sisterunden av banketten. Resultatet ble at Trond Ove måtte fortsette banketten over telefon til bankettens avdeling i Hagerupskogen, hvor Røren og Holmin var vitne til følgende legendariske formaning fra Trond Ove, da han oppdaget av Røken våknet et øyeblikk fra sin tunge søvn på egen sofa: "Bjørn Hagerup Røken: Sett deg opp og drikk"

Trond Ove Gangsøy nomineres for sin innsats for å motivere til anbefalt væskebalanse på banketten under Jæren Open 2013.